BLE HISTORISK: Mikkel «Mix» Diskerud scoret New York City FCs første mål i historien. Foto: NYFC / TWITTER
BLE HISTORISK: Mikkel «Mix» Diskerud scoret New York City FCs første mål i historien. Foto: NYFC / TWITTER

«Mix» scoret New York City FCs første mål i historien

Målgivende fra David Villa, men Kaká utlignet på overtid.

Det var historisk sus i luften på Citrus Bowl i Orlando da New York City FC entret banen til lagets første kamp noensinne. Midt i begivenhetenes sentrum stod en norsk-amerikaner - og Mikkel Diskerud utnyttet øyeblikket til det fulle.

Etter 76 minutter mottok han ballen fra den spanske legenden David Villa, og curlet inn ledermålet fra kanten av 16-meteren. Med det ble «Mix» historiens første målscorer for New York City FC.

– En stor ære

Diskerud var tydelig fornøyd med skrive seg inn i historiebøkene.

– Det er en ære, ingen tvil om det. En stor ære. Fansen hjemme i New York likte forhåpentligvis det de så, sier Diskerud til ESPN.

24-åringen tonet ned den gode prestasjonen etter kampslutt.

– Det ble vanskelig for oss med 60 000 mennesker som heiet på på det andre laget. Men det var selvfølgelig fint å score mål. David Villa satt det opp for meg og da var det bare til å tuppe den inn.

Scoringen så lenge ut til å bli kampens eneste - men på overtid dukket en annen legende opp. Brasilianske Kaká utlignet for hjemmelaget Orlando City, og snøt dermed Diskerud fra å bli matchvinner i den historiske kampen.

– Nå kan vi senke skuldrene

I lagets første kamp sammen var det naturligvis store rom for forbedringer, og spesielt spissparet hos de lyseblå har en utfordring å løse.

– At de to på topp ikke snakker samme språk har ikke så mye å si. «Fotballspråket» er universelt, og ettersom de får flere kamper sammen tror jeg vi kommer til å se mange mål fra begge, sier Diskerud til ESPN.

Nordmannen var likevel fornøyd med åpningskampen.

– Jeg syns vi var solide. I den første kampen er det alltid litt ekstra spenning, men vi var tross alt nære seieren. Nå kan vi senke skuldrene og se fremover.