RØRENDE BESKJED: Stephane Gaudette (t.h) viser frem frokostblandingen han fant da han spiste frokost sammen med familien. Foto: Stephane Gaudette
RØRENDE BESKJED: Stephane Gaudette (t.h) viser frem frokostblandingen han fant da han spiste frokost sammen med familien. Foto: Stephane Gaudette

Stephane fant hemmelig beskjed i frokostblandingen – det var bare begynnelsen

Kanadier ble rørt til tårer da han fikk lese beskjeden som var gjemt i frokostblandingen hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kanadisk mann fikk seg litt av en overraskelse da han forrige mandag åpnet en boks Frosted Flakes.

«Vennligst les på posen» var det skrevet med sort sprittusj på frokostblandingsposen.

PÅ FROKOSTBORDET: Stephane tar bilde av frokostblandingen like etter å ha lest beskjeden. Foto: Stephane Gaudette
PÅ FROKOSTBORDET: Stephane tar bilde av frokostblandingen like etter å ha lest beskjeden. Foto: Stephane Gaudette

I boksen fant historielærer Stephane Gaudette en håndskrevet lapp signert tre fabrikkmedarbeidere.

«Dette er den aller siste posen kanadisk frokostblanding laget for det kanadiske markedet av Kellogg's», står det på lappen.

De tre som skrev beskjeden jobbet på den nå nedlagte Kellogg's-fabrikken i London i Ontario. I desember ble den lagt ned etter hele 107 år.  550 mennesker mistet jobben sin.

– Jeg tenkte en del på det, som en familiemann som hadde frokost sammen med de to barna mine – at jeg har en jobb. Jeg er heldig, sier han til The Toronto Star. 

Æresfrykt og tristhet

Stephane sier at han ble rørt da han leste beskjeden.

AVSKJED: «Dette er den aller siste posen», starter beskjeden som var skrevet. Foto: Stephane Gaudette
AVSKJED: «Dette er den aller siste posen», starter beskjeden som var skrevet. Foto: Stephane Gaudette

– Da jeg så beskjeden, kom følelsene i sving. Det ble på en måte til tristhet og æresfrykt. Det var en rar følelse fordi jeg forstod betydningen av den, sier han til den lokale radiostasjonen CBC.

Lappen var signert av tre stykker, men Gaudette klarte bare å tyde ett av navnene, Mike.

De tre hadde skrevet hvor lenge de hadde jobbet på fabrikken – en av dem i  24 år, den andre i 29 og den tredje i 28 år.

I stedet for å åpne posen som inneholdt frokostblandingen, kontaktet Stephane lokale medier og ba om hjelp til å finne trioen.

Ikke lenge etter var han kommet i kontakt med de tre, Mike Cascadden, Ray Gonsalvez og Frasier McAuley. 

– Alle var i slekt med noen

47 år gamle Cascadden sier til nettstedet at han jobbet 24 år på fabrikken før den ble lagt ned. Bestemoren hans jobbet der på 30-tallet. Bestefaren jobbet der i 30 år. Faren hans jobbet der i 39 år. 

– De ga så mange familier jobb. Du kunne gå rundt på fabrikken og høre at den-og-den var en sin sønn og den-og-den var han sin bestefar – alle var i slekt med noen, forteller han.

Videre sier 47-åringen at han ønsket at de to døtrene hans skulle få en sjanse til å jobbe på fabrikken, men at drømmene hans ble knust da Kellogg's i 2013 annonserte at fabrikken skulle legges ned. To uker før jul fikk han beskjeden om at han kom til å bli arbeidsløs om nøyaktig ett år. 

– Det knuste meg. Den julen var ingen god jul, sier han.

Kellogg's i DNA-et

I oktober ordnet Cascadden seg en ny jobb, men han sier at han ønsket å arbeide på fabrikken så lenge det lot seg gjøre. Dette ga ham mulighet til å gjøre noe helt spesielt med den siste frokostblandingspakken fabrikken skulle lage.

Han forteller at da han ble vist kartongen som ville bli den siste, tok han den, signerte den og sendte den videre til to kolleger.

– Tårene var på utsiden av den posen, sier han.

Om lappen han og kollegene skrev, sier han dette:

– Dette er min arv. Kellog's er i DNA-et mitt, sier han. 

Spiste toast i stedet

Stephane Gaudette sier at han aldri åpnet posen. 

– Jeg spurte meg selv om jeg skulle åpne posen. Jeg bestemte meg for å la være. «Denne er av betydning», tenkte jeg. Jeg spiste toast i stedet.

Gaudette sier at han nå lurer på hva han skal gjøre med frokostblandingen. Både han og kona jobber som historielærere, og de har siden mandag tatt den, og den rørende lappen, med på skolen for å vise elevene sine.

– Dette er historie, sier han.