Nå raser prisene på brukt Tesla

Mye billigere enn for bare en måned siden.

Tesla Model S 85P har virkelig falt mye i pris siden nyheten om at ny versjon, med firehjulsdrift og nytt utstyr, ble sluppet i høst. I skrivende stund er den billigste til salgs for 535.800 kroner. Det er minst 50.000 kroner billigere enn hva en slik kostet for en måneds tid siden. Faksimile: Finn.no
Tesla Model S 85P har virkelig falt mye i pris siden nyheten om at ny versjon, med firehjulsdrift og nytt utstyr, ble sluppet i høst. I skrivende stund er den billigste til salgs for 535.800 kroner. Det er minst 50.000 kroner billigere enn hva en slik kostet for en måneds tid siden. Faksimile: Finn.no

Forrige uke testet vi den nye Tesla Model S, med Dual Drive, altså firehjulstrekk. Den har også opptil 700 hk – og ytelsene til en superbil.

Muligheten for 4x4, den ekstreme motoriseringen, bedre seter, nytt utstyr og de mange fordelen knyttet til elbiler i Norge, gjør at mange nå skal kvitte seg med sin forrige bil, og skaffe seg den nye.

Resultatet er at prisene på den bakhjulsdrevne Model S virkelig har sunket raskt de siste månedene.

Les også: Dette er en helt spesiell bilbrann

50.000 kroner ned i pris

I praksie kan du nå få en Model S P85, den med 422 hk og 0-100 km/t på 4,4 sekunder, til "bare" 535.800 kroner. For en måned siden var prisen rundt 50.000 kroner høyere! 

Bilen vi har funnet har sort lakk, med sort skinninteriør.

Den har ifølge annonseteksten fått nytt hovedbatteri og drivlinje - og 2013-modellen har rukket å rulle 25.000 kilometer.

Litt småplukk

Av utstyr kan nevnes at den har blant annet luftfjæring og Tech-pakken, sistnevnte inkluderer ryggekamera i HD og elektrisk bakluke. Det er også to sett hjul. Men den mangler dobbeltlader.

Selger opplyser også om at det er noe steinsprut og riper på bilen. Dette er det også lagt inn bilder av.

Men prisen er da også 20.000 billigere enn neste Performance-modell.

Klikk her for å se hele annonsen

Ikke misfornøyd

Årsaken til at så mange Model S har gått ned i pris, virker ikke å være på grunn av misnøye med bilen. Snarere handler det nok om at de godt fornøyd med bilen de har, men at de nå gjerne vil oppgradere til den nye modellen.

Siden ingen vet sikkert hva som skjer med avgiftssystemet i framtiden, vil flest mulig gjerne kjøpe nå, mens det er lave priser.

Under 500.000 kroner

Den billigste Model S-en i bruktmarkedet akkurat nå koster 475.000 kroner. Den har det minste batteriet (60 kWt) – som betyr drøyt 300 hk, og en rekkevidde på 360 km.

Det er altså den minste motoriseringen og laveste rekkevidden i Tesla-familien, men likevel er den både større, raskere og har langt bedre rekkevidde enn noen av de andre elbilene til salgs i Norge.

Les også: 2.000 kilometer i elbilsensasjonen

Vil nok stabilisere seg

- Jeg tror nok fortsatt prisene kommer til å gå litt ned. Leveringen av Model S med firehjulsdrift har såvidt begynt. Og det er flere som vil kjøpe den etterhvert, sier Brooms bilekspert, Benny Christensen.

Spørsmålet er når prisbunnen er nådd. Akkurat det er vanskelig å spå.

- Men at det har skjedd mye med prisene siden i høst, er det i alle fall ingen tvil om. Det startete med en gang nyheten om Dual Drive ble sluppet. Men det er nok ikke så veldig lenge til de stabiliserer seg, tror Broom-Benny.

Les også: Om tre år kan det være halv pris på superelbilen