FULLKLAFF: Ida Njåtun klatret fra sjuende- til tredjeplass på allround-VMs siste dag. Foto: Derek Leung/Getty Images/AFP
FULLKLAFF: Ida Njåtun klatret fra sjuende- til tredjeplass på allround-VMs siste dag. Foto: Derek Leung/Getty Images/AFP

Tok VM-bronse etter sitt livs løp 

– Det er helt vanvittig. Jeg skjønner ikke hva som har skjedd.

Før allround-VMs siste dag i Calgary lå Asker-jenta som nummer sju i sammendraget. Med to superløp på rappen klatret 24-åringen opp på pallen for første gang i mesterskapssammenheng.

– Det var mitt livs løp

Jubeldagen startet med karrierens kanskje beste løp på 1500 meter. På den raske VM-isen i Canada fosset Njåtun inn til tiden 1.52,71 og knuste med det sin gamle norske rekord med over sekundet.

24-åringen tok til tårene etter bragden.

– Det var mitt livs løp. Jeg følte meg bra og trodde jeg skulle gå bra, men at det skulle holde til toppen og at jeg skulle senke den norske rekorden med nesten halvannet sekund, var helt utrolig, sa Njåtun til NTB.

Fulgte opp med ny rekord

Men oppturen stoppet ikke der - på mesterskapets siste og avgjørende distanse - 5000 meter - slo hun til igjen. Med tiden 7.04,00 satte Njåtun enda en personlig rekord, denne gangen med over fem sekunder. Med det ble hun nummer fire på distansen - og klatret samtidig opp på pallen i sammendraget.

– Det er helt vanvittig. Jeg hadde aldri trodd det på forhånd. Jeg skjønner ikke helt hva som har skjedd, sa Njåtun til NTB.

Medaljen var Njåtuns første i et mesterskap noensinne - og den første i allround-VM på kvinnesiden siden Bjørg Eva Jensen i 1980.

– Jeg hadde ikke tenkt på medalje før løpet. Det eneste jeg tenkte på var at jeg skulle gjøre mitt beste løp og sette en god personlig rekord, avsluttet hun til NTB.