Kontiolahti, Finland 20150308.
Skiskytter-VM i Kontiolahti 2015. Jaktstart 
Tiril Eckhoff

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kontiolahti, Finland 20150308. Skiskytter-VM i Kontiolahti 2015. Jaktstart Tiril Eckhoff Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Eckhoff etter 18. plassen: – Skal kose meg frem til normaldistansen

Nok en tung, norsk dag for skiskytterjentene, men Tiril Eckhoff holder humøret oppe.

Kontiolahti (TV 2 Sporten): Tiril Eckhoff klatret kun én plass på resultatlista under søndagens VM-jaktstart i skiskyting. Hun ble beste norske på 18.-plass, 2.18,3 minutter bak den franske vinneren Marie Dorin Habert.

– Jeg hadde tre bra serier på standplass på jaktstarten, og så var det en som ikke gikk så bra. Jeg får ta det meg meg videre til onsdagens normaldistanse og kose meg litt i mellomtiden, sier VM-debutanten Eckhoff til TV 2 Sporten etter søndagens jaktstart.

– Er konkurrentene for gode for Norge for øyeblikket?

– Nei, jeg vil ikke si det. Det er jo dette skiskyting handler om. Det er mange om beinet og det er jo det som gjør skiskyting til en så morsom sport, svarer hun.

Slet ikke med motivasjonen
– Var det vanskelig å motivere seg etter skuffelsen på sprinten?

– Nei, jeg prøver bare å få til gode gjennomføringer. Jeg fikk tre skytinger som var bra, og det tar jeg med meg videre, fastslår hun.

Habert gikk først ut etter å ha vunnet lørdagens sprint og ble aldri tatt igjen under søndagens konkurranse.

Hun skjøt ned 18 av 20 blinker og gikk i mål 15,3 sekunder foran tyske Laura Dahlmeier. Polske Weronika Nowakowska-Ziemniak ble nummer tre.

Landslagstrener Stian Eckhoff depper ikke etter at Tiril Eckhoff ble beste norske på en skuffende 18. plass.

– Jeg vil si det er greit. Vi jobber fremover og ser frem mot det som skjer i helgen, sier Eckhoff.

Han mener værforholdene under lørdagens sprint ødela alt før jaktstarten.

– Det var skikkelig rufsevær på lørdag, og et slik utgangspunkt kan vi ikke gjøre noe med. Vi var uheldige med at Tiril startet såpass tidlig på lørdag og fikk røffe forhold. Vi hadde ikke fått noen signaler om dårlig vær, og da ble det som det ble, mener skiskytterjentenes trener.

– Hva tenker du om resten av VM for skiskytterjentenes del?

– Vi jobber med å være best mulig forberedt alle dager. Nå har vi et uttak før 15 kilometeren og det gjelder at alle er mest mulig klar inn mot stafetten, svarer han.

Nok en tung, norsk dag 
For de norske jentene ble det nok en tung dag i skiskyttersporet. Tiril Eckhoff startet 1.42,5 minutter bak Habert som nummer 19 og begynte jaktstarten godt. Inn til andre skyting hadde hun avansert til en åttendeplass.

Men på den to neste skytingene ble det totalt fire bom for Fossum-løperen. Dermed var hun ute av kampen om topplasseringene. Eckhoff skjøt imidlertid på seg noe selvtillit med en feilfri siste skyting og kunne gå i mål på en 18. plass, 2.18,3 minutter bak vinneren.

– Nå gleder meg til en hard normaldistanse, sa Eckhoff. 

Olsbu glemte å gå én strafferunde
Marte Olsbu gikk et godt løp og skjøt to fantastiske stående skytinger, men hadde ifølge resultatlistene glemt å gå én strafferunde. Dermed ble hun straffet med et tidstillegg på to minutter og var i mål totalt fem minutter bak vinneren.

Elise Ringen gikk seg opp fra 54. til 38. plass. Hun skjøt tre bom og endte til slutt 4.21,1 minutter bak Habert.