Rodgers: – Skrtel er klar igjen til neste kamp

Liverpool må ut i omkamp etter 0-0 mot Blackburn på Anfield. Martin Skrtel fikk seg en stygg smell og måtte ut på båre.  

Liverpool - Blackburn 0-0: Se sammedrag i videovinduet lenger nede i saken. 

Målløst betyr at lagene må ut i omkamp på Ewood Park om semifinalebilletten i FA-cupen. 

Skrtel ut på båre - klar til neste kamp
Det ble en dramatisk start på kampen. Bare tre minutter var spilt da Martin Skrtel gikk i bakken etter en hodeduell med Rudy Gestede. Slovaken ble liggende tilnærmet livløs etter å ha landet forkjært. Han ble kjapt omringet av medisinsk personell og kampen ble stoppet i flere minutter mens de fikk ham opp på en båre og til slutt ut av banen – til stående applaus fra The Kop. Skrtel svarte med to tomler opp da han ble båret ut.

– Det så stygt ut og han er ikke en som blir liggende hvis han ikke må. Han var skuffet over at han måtte byttes ut. Han hadde problemer med synet etter landingen og det så ut som en hodeskade. Vi måtte høre på det medisinske apparatet og ta ham ut. Men han var i fin form i garderoben etterpå og han er klar til neste kamp, sier Brendan Rodgers etter kampen. 

Omdiskuterte situasjoner
Liverpool slet med å finne flyten i spillet sitt etter skaden og Blackburn skapte noen småfarlige situasjoner ved høyreiste Gestede.

Hjemmelaget overtok etter hvert initiativet i kampen og etter tyve minutter ropte Adam Lallana på straffespark etter å ha blitt taklet inne i 16-meteren av Matt Kilgallon. Spørsmålet er om Blackburn-kapteinen var først på ballen eller ikke.

– Her er det ikke kontakt med ballen, men han treffer foten til Lallana. Og da er det straffe. Men det er vanskelig for dommeren å se det, sa Erik Thorstvedt i TV 2s studio.

Etter 33 minutter scoret Liverpool ved Kolo Toure. Stopperen var imidlertid i offiside da innlegget ble slått og målet ble korrekt annullert av dommer André Marriner.

– Liverpool må heve seg
Første omgang ebbet ut uten at noen av lagene klarte å score. Liverpool hadde ballen mest, men slet med å få til storspillet. Blackburn jobbet godt og ikke minst Rudy Gestede utgjorde en stor trussel for Liverpools forsvarstrio.

– Liverpool har vært klart best. Likevel sitter vi her og er positivt overrasket over Blackburn. Liverpool må heve seg minst to hakk. Fortsetter de sånn som dette er det fare for at de ryker, var Thorstvedts knusende dom i pausen.

Mignolet med kjemperedning
Andre omgang startet med et lite overtak til Blackburn. De var flere ganger gjennom på kantene og fikk legge høyt inn mot Gestede, men Liverpool fikk ryddet unna.

Fire minutter var spilt da Simon Mignolet leverte en praktredning. Alex Baptist headet en Blackburn-corner knallhard på mål, men belgieren fikk kastet en hånd opp i krysset og stoppet ballen.

Etter hvert tok hjemmelaget mer over og presset Blackburn mer og mer bakover på banen – uten at det nødvendigvis resulterte i scoringer. Det ville seg ikke helt for Liverpool mot et hardt kjempende bortelag som ikke virket særlig interessert i å spille fotball. 

Rodgers: – Forberedt på en tøff kamp
Liverpool-manager Brendan Rodgers måtte konstatere at laget hans slet mot Blackburn. Men etter kampen fant han likevel noe å glede seg over - omkamp til tross. 

– Målet vårt denne uken var å stå igjen med fire av seks poeng i ligaen og være i semifinalen i FA-cupen. Vi har seks av seks poeng i ligaen og er fortsatt med i FA-cupen. Selvsagt skulle vi gjerne vunnet her hjemme i dag, men vi har møtt Middlesbrough her og Bolton her og det har vært tøffe kamper, så vi var forberedt på at det ble en tøff kamp, sa Rodgers, som skrøt av guttenes innsats..

– Jeg vil gjerne gi honnør til guttene selv om vi ikke så så skarpe ut som vi har gjort de siste ukene. På ett eller annet tidspunkt ville antall kamper slå ut i prestasjonene våre. Men de jobber og jobber og vi holder nullen, sa han videre.

I de to første kvartfinalene i FA-cupen lørdag endte det 0-0 mellom Bradford og Reading og 2-0-seier til Aston Villa mot WBA. Mandag møter Manchester United Arsenal på Old Trafford i kampen om semifinalebillettene.