Dette overvåkningsbildet viser den sølvgrå Jeep-en som den nå pågrepne mannen hadde stjålet og prøvde å bruke til det feilslåtte kidnappingsforsøket. Foto: GARDA
Dette overvåkningsbildet viser den sølvgrå Jeep-en som den nå pågrepne mannen hadde stjålet og prøvde å bruke til det feilslåtte kidnappingsforsøket. Foto: GARDA

Gutt (10) hylles etter å ha reddet søsteren fra å bli kidnappet av pedodømt overgriper

LONDON/OSLO (TV 2): Den heltemodige gutten nektet å gi slipp på firehjulstrekkeren til sexforbryteren som hadde tatt storesøsteren (12).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marerittet utspant seg like utenfor landsbyen Cullahill i Laois i Irland. 

Den 34 år gamle rabiate gjerningsmannen, som var løslatt mot kausjon for en siktelse på ran, forsøkte å kidnappe den 12 år gamle jenta fra veikanten.

Hoppet inn bilvinduet i fart

Hun lekte med de to brødrene sine rett ved familiens hus, da mannen stoppet og spurte om veien til den lokale sogneprestens bolig. Så skal han helt plutselig ha bykset ut av bilen – som han selvsagt hadde stjålet – og nappet tak i jenta, skriver Irish Independent.

Da tente den to år yngre broren på alle plugger! Han stupte gjennom det åpne vinduet på førersiden av bilen som allerede var i fart og klabbet til mannen.

Stolt av sønnen

Den modige lille gutten fikk dermed distrahert gjerningsmannen lenge nok til at søsteren fikk kommet seg ut av bilen igjen. 

Ifølge en pressemelding fra Garda, den irske politistyrken, er mannen nå pågrepet.

Faren i familien sier at de er i sjokk, men samtidig veldig stolte av 10-åringen som grep inn. 

Velkjent og tidligere dømt

34-åringen er velkjent for politiet, blant annet for å gjøre innbrudd i presteboliger og beskrives som «voldelig og farlig» av politiet, melder den irske avisen.

Han ble i 2004 dømt til fire år bak murene for å ha bortført en 14 år gammel jente. Mannen hevdet da at han hadde et forhold til jenta. 

Politiet etterforsker saken, og håper barna vil kunne identifisere mannen under en identifikasjonsparade.