Nei – det er ikke damenes skyld...

Dette hadde vært utenkelig for bare noen få år siden. 

Helt nye  Skoda Superb
er en av bilene som får mye oppmerksomhet under bilutstillingen i Genève
Helt nye  Skoda Superb er en av bilene som får mye oppmerksomhet under bilutstillingen i Genève

Sett litt i perspektiv hører Skoda definitivt ikke med blant de mest sexy bilprodusentene.

De har vært mer i kategorien folkelige og litt trauste slitere, som liksom ikke har gjort så mye nummer ut av seg selv.

På den annen side - så står de bak en av bilhistoriens aller største snuoperasjoner.

Fra å ha ligget nede med knekt nakke, har de nå reist seg på en måte som gjør at mange konkurrenter, som for eksempel Ford, Toyota og Opel, bør ha den aller største respekt for Skoda.

Skoda Octavia Scout: Ekte Norgesbil

Plass og pris

En av suksessmodellene har vært Superb. Mye på grunn av kombinasjonen plass og pris. Det er det få, om noen, som har matchet tsjekkeren på dette området.

Men design og utseende var nok ikke det som først og fremst utløste salget på de første årsmodellene.

Det å bruke velproporsjonerte kvinner på en bilutstilling for å trekke oppmerksomhet er ikke noe nytt triks. Skoda gjør det i år også - når de viser sin helt nye og enda større Superb på bilutstillingen i Genève.

Jeg tror heller ikke at det noen gang tidligere har vært så mye folk på en Skoda-stand. Trengsel er vel et passende ord. Alle ville se og ta på. Da snakker vi ikke om damene - men om hovedpersonen selv: Skoda Superb.

Brukt Skoda Superb? Dette må du vite: 

Enda større - og mye penere

En bil som foruten å ha blitt både litt lengre, litt bredere, fått lengre akselavstand og enda større plass både inni og i bagasjerommet, har også fått nytt utseende.

Ett utseende som virkelig sitter. Rene, stramme og ikke minst moderne og elegante linjer. Selv sedanen - eller kombien som det vel strengt tatt er med den enorme bakluka, har nå fått en riktig snasen bakstuss, noe den har manglet tidligere.

Dette kan kanskje bidra til at vi får se flere av denne modellen på norske veier etter hvert også. Stasjonsvognandelen har jo vært skyhøy til nå. Utseendet er i alle fall ikke noen grunn til å styre unna denne modellen lengre. Plassen holder også for de aller fleste.

Også interiøret er nytt og lekkert, men selvfølgelig tonet noe ned i forhold til VW og Audi for ikke å skape kannibalisme innad. Men heller ikke dette bør skremme noen fra å bli Superb-eier.

Topp 10: Stasjonsvognene med størst plass

Stasjonsvogn til høsten

Motorer og drivlinjer i nye Superb er som tidligere hentet fra VW- og Audi-sortimentet og byr på rikelig med alternativer med både bensin og dieselmaskiner, samt diverse girkasse-alternativer. 

Stasjonsvognutgaven kommer noe senere og er ikke vist ennå. Det snakkes om rett over sommeren. Vi kommer selvfølgelig tilbake med mer og detaljert informasjon om nye Superb så snart dette er klart.

Skoda Superb: Når du skal ha størst mulig stasjonsvogn for pengene