Carl var på guttetur – da dukket disse opp!

Tok igjen testbilene på motorveien.

Når du er ute på tur på Autobahn, kan ting som dette dukke opp! Her er Opel ute og tester biler, godt kamuflerte biler! Foto: Carl Bronken/Privat.
Når du er ute på tur på Autobahn, kan ting som dette dukke opp! Her er Opel ute og tester biler, godt kamuflerte biler! Foto: Carl Bronken/Privat.

Verdens bilfabrikkanter har akkurat nå fullt fokus rundt den store bilutstillingen i Genéve. Her viser de fram siste nytt av modeller. Enten det er snakk om konseptbiler som kan ligge flere år fram i tid – eller modeller som er klare for lansering.

Og samtidig pågår det naturligvis testing av modeller som ikke er klare for visning ennå, men som er underveis i testsyklusen.

Skilte seg ut

Og det var akkurat det Carl Bronken (26) fra Skien og kompisene hans nylig kom over. De var på en spontan guttetur til Tyskland og gjorde et aldri så lite scoop på Autobahn.

- Vi lå på E45 mellom Göttingen og Northeim, da vi fikk se bilene foran oss på motorveien. De skilte seg ganske greit ut fra mengden, kan du si. Jeg var naturligvis ikke sen med å dra opp kameraet, forteller Carl.

Ble avslørt, da svarte de på denne måten

Godt kamuflert

Han beskriver seg selv som en veldig motorinteressert kar. Carl reiser omtrent hele året rundt på diverse bilarrangementer. Hobbyen er å ta bilder og filme.

- Hva tror du at du fikk bilder av her?

- Jeg er ganske sikker på at den ene er en ny Opel Astra. Den har tidligere blitt sett på Nürburgring, hvor Opel har testet den i høye hastigheter.
- Sedanen er jeg litt mer usikker på. Tipper det også er en Opel, kanskje Astra sedan, det kan nok også være en ny Insignia, sier Carl.
- Gjorde de noen forsøk på å unngå å bli fotografert?

- Nei, ikke som jeg la merke til, i alle fall. De lå i stabil fart, men igjen: De var veldig godt kamuflert, forteller den entusiastiske fotografen.

Er dette starten på en ny trend?

Søstermerke

Minst en av bilene hadde også rattet på høyre side. Det kan tyde på testgruppa også hadde med seg biler fra Opels britiske søstermerke Vauxhall. Disse er langt på vei identiske med Opel-modellene, men er høyrerattet og selges altså under egen merkevare.

- Det er klart det er spennende å ta bilder av noe man ikke helt vet hva er. Jeg er veldig bilinteressert og er godt involvert i motorsport. Ettersom vi hadde litt dårlig tid, kunne vi ikke ligge lenge i følge med testbilene for å ta flere bilder, dessverre.

Ikke første gang

Dette er forresten ikke første gang Carl kommer over kamuflerte biler, ute på test:

- Jeg så en testbil hjemme i Norge tidligere, som jeg fortsatt ikke vet hva var. Prøvde å spore opp registreringsnummeret, men fant aldri ut av det, forteller Carl som er fotograf for sviddgummi.no og følger racingteamet Psycho-Tuning – når han ikke gjør spionbilde-scoop i Tyskland.

Se hva Mattis (16) møtte på E6

LES OGSÅ: Alle ville kappkjøre med Norges første Mustang