Pangstart for Pedersen i skøyte-VM

Calgary (NTB): Sverre Lunde Pedersen senket sin personlige rekord med nesten halvsekundet på første distanse i allround-VM på skøyter lørdag.

PANGSTART: Sverre Lunde Pedersen satte personlig rekord i Calgary. (AP Photo/The Canadian Press, Mike Ridewood)
PANGSTART: Sverre Lunde Pedersen satte personlig rekord i Calgary. (AP Photo/The Canadian Press, Mike Ridewood)

På den raske isen i Olympic Oval i Calgary gikk Pedersen inn til fjerdeplass på tiden 35,87. Det er 0,48 sekunder raskere enn «persen» han satte i et testløp på samme bane sist helg.

– Jeg er kjempefornøyd. Jeg fokuserte på å gjøre de tingene jeg måtte gjøre, og det klarte jeg. Det er bra timing å få det ut nå. Isen er rask, og det er lett å bli litt lurt. Du må bruke isen og ikke bli for oppkavet og masete, sa Pedersen til NTB.

Han går for sin første medalje i et internasjonalt seniormesterskap. De to siste årene er han blitt nummer fire i VM.

Håvard Bøkko hadde den raskeste åpningen, men klarte ikke å holde trykket oppe og ble klokket inn til 35,91. Det var femte beste tid. Simen Spieler Nilsen hadde et feilskjær i siste indre og kom i mål på 36,51 (14.-plass). Canadiske Denny Morrison var raskest med 34,98.

Tittelforsvarer Koen Verweij fra Nederland falt i starten og er ute av mesterskapet. – Vi mister en sterk medaljekandidat. Det er synd for ham og dumt for konkurransen, mente Pedersen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2