Totalt kaos da Villa slo byrivalene og tok seg til semifinalen i FA-cupen

To røde kort og banestorming da Aston Villa slo West Bromwich 2-0 på Villa Park. 

Aston Villa - West Bromwich: 2-0

Aston Villa-fansen tok fullstendig av og stormet banen da dommeren blåste av kampen etter Villas andre seier mot West Bromwich på fire dager. 

– De har mistet det fullstendig, sa Trevor Morley i TV 2s studio etter kampen. 

Sjansesløseri
Det var bortelaget som tok initiativet i kampen og det var også de som hadde de største sjansene i den målløse førsteomgangen på Villa Park.

West Bromwich var det klart beste laget og burde ledet til pause. Brown Ideye hadde en kjempesjanse til å sende bortelaget opp i ledelsen etter åtte minutter, men spissen satte ballen over mål fra seks meters hold.

Aston Villa – som vant 2-1 mot nettopp West Bromwich tirsdag – var skuffende og skapte svært lite i den første omgangen.

Effektive Villa
Hjemmelaget kviknet til i begynnelsen av andre omgang og gikk ut i et langt høyere tempo enn før pause. Drøyt fem minutter var spilt da Charles N'Zogbia fosset ned langs høyrekanten og la ballen perfekt tilbake til Fabian Delph, som dunket ballen i mål bak Myhill. Dermed stod det 1-0 til hjemmelaget. Det var Delph sitt første mål for Villa siden 15. mars 2013. 

Men West Bromwich hadde ikke gitt opp semifinaledrømmen og var farlig frempå – uten å klare å score. Både Joleon Lescott og Saido Berahino sløste vekk store sjanser. 

West Bromwich var klart best før pause, men etter pause var det Villa som var det beste laget. Hjemmelaget var nærmere 2-0 enn WBA utligning og da Claudio Yacob presterte å få to gule kort på fire minutter gikk tingene fra vondt til verre. 

– En skandale. Det var var ikke rødt kort, sa Uwe Rösler om dommerens avgjørelse etter kampen. 

Fem minutter før slutt punkterte Scott Sinclair kampen. Angriperen – som er på lån fra Manchester City – fikk ballen fra Jack Grealish, dro seg fint fri inne i boksen og skrudde ballen i lengste hjørnet. 

Stormet banen
Et lite skår i gleden for Villa-fansen var at unggutten Grealish, som kom innpå etter 74. minutter, ble utvist like før slutt etter å ha fått to gule kort på kort tid.

Fansen på Villa Park tok fullstendig av og stormet inn på banen allerede før kampen var ferdig. 

I den første kvartfinalen i FA-cupen lørdag endte det med 0-0 mellom Bradford og Reading. Dermed må lagene ut i omkamp 16. mars.

Søndag møter Liverpool Blackburn på Anfield og mandag møter Manchester United Arsenal på Old Trafford i kampen om semifinalebillettene.