Nytt Kane-show da Tottenham slo QPR

Harry Kane scoret to på Loftus Road og sendte Tottenham opp på sjetteplass på tabellen. 

QPR - TOTTENHAM: 1-2

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken. 

Seieren var viktig for Tottenham – som dermed tok seg forbi Southampton og opp i ryggen på Liverpool på tabellen.  

– Det var en tøff kamp. Vi visste det ble hardt. Det er en tøff bane og et tøft lag. Vi var fornøyde med å lede 1-0 til pause. All ære til QPR som aldri ga opp. De fikk et mål og gjorde det vanskelig for oss på slutten. Vi spilte en god kamp og fortjente å vinne, sa Harry Kane etter kampen. 

21-åringen scoret sitt mål nummer 15 og 16 i Premier League for sesongen. Han er nå ett mål bak Diego Costa og Sergio Agüero.

– Jeg er fornøyd med de to målene, men dette er først og fremst en lagseier, sa han videre. 

Hodgson på tribunen
England-manager Roy Hodgson var på Loftus Road for å se på både Kane og QPRs storscorer Charlie Austin. Nå kan det gå mot en landslagsplass for Tottenhams supermann. 

– Jeg har hele tiden sagt jeg bare må fortsette å gjøre som jeg alltid har gjort. Det er fortsatt noen kamper igjen til landslagspausen. Og jeg vil gjerne vinne noen flere kamper med Tottenham før pausen, så får vi se hva som skjer. Å spille for England vil være en drøm, men det er mange gode spillere der. Jeg må bare konsentrere meg om å gjøre så godt jeg kan for Spurs, sa Kane etter kampen. 

Klinket ballen i tverrliggeren

Kampen åpnet i et forrykende tempo og begge lagene spilte seg til store sjanser. Spesielt nære var QPRs storscorer Charlie Austin da han banket ballen i tverrliggeren etter en halvtimes spill.

Fem minutter senere var det imidlertid bortelaget og en annen storscorer som sørget for nettkjenning. Andros Townsend slo et frispark inn foran mål, QPRs keeper Robert Green bommet fullstendig på timingen og Harry Kane fikk en enkel jobb med å heade ballen i nettet. 

Omdiskutert straffesituasjon
Like før pause gikk Mauricio Isla over ende i en duell med Hugo Lloris. Ut fra bildene kan det se ut som Lloris er borti Isla i duellen.

Både Uwe Rösler og Trevor Morley i TV 2s studio mente at det var straffe.

– Ja.  Han er borti - ikke med den første, men med den andre foten. Det er straffe, sa Uwe Rösler.

Også Morley var enig. 

– Det er klart straffespark. 

Se studio diskutere situasjonen i videovinduet under.

 

Stolpeskudd og redning på strek
Andreomgangen var også svært underholdende. Etter bare noen få minutter sendte Christian Eriksen av gårde et skudd som smalt i stolpen bak Green.

Ti minutter senere var det QPR som var på ferde ved Bobby Zamora. Kun en kjemperedning fra Hugo Lloris fikk hindret utligning. 

Eriksen var imidlertid ikke ferdig for dagen. Dansken fyrte av et skudd og ballen hadde retning mot mål. Der kom Charlie Austin skliende og reddet på strek. 

Kane igjen
Etter 68 minutter var det igjen duket for Harry Kane. 21-åringen fikk en lang ball fra Ryan Mason i bakrommet der han var startet på løp. Kane rundet Green og trillet ballen enkelt inn i det tomme målet. Det var Kanes 16. seriemål denne sesongen. Han passerte dermed Charlie Austin, som har 15. 

QPR reduserte ved Sandro etter 75 minutter. Det var den tidligere Tottenham-spillerens første mål for QPR. 

Reduseringen hjalp imidlertid lite og kampen ebbet ut med 2-1-seier til bortelaget.