Den lille pila ved siden av symbolet for bensinpumpa indikerer hvilken side tanklokket er på. Det kan komme godt med.
Den lille pila ved siden av symbolet for bensinpumpa indikerer hvilken side tanklokket er på. Det kan komme godt med.

Dette kan hindre deg i å dumme deg ut

Men veldig få er klar over det ...

Det er ganske pinlig å komme inn til en bensinstasjon for å fylle drivstoff, bare for å oppdage at tanklokket er på den andre siden av bilen når du har parkert foran pumpa.

Noen vil forsøke å kompensere for bommerten, ved å late som det hele var planlagt. Det er nemlig teoretisk mulig, om bilen er liten og du har parkert akkurat nært nok, å strekke slangen rundt bilen og sette pistolen inn på motsatt siden. Det ser uendelig dumt ut. Men det er altså mulig.

Vi ville imidlertid heller anbefale deg å ta den korte, om enn litt pinlige, omveien det er å snu bilen.

Se video: Filmer at de kjører i 335 km/t - så smeller det

Gammelt jungelord

Men på enkelte biler finnes det faktisk en liten forklaring på hvordan du kan være sikker på å aldri ta feil. Du har kanskje hørt den om at nåla på tankmåleren peker i den retning som tanklokket er lokalisert?

Det høres jo logisk ut i teorien, og hos noen stemmer det også. Men ikke hos alle.

Den metoden er med andre ord ingen sikker indikator på hvordan du bør posisjonere deg ved pumpene. Heldigvis finnes det en annen løsining ...

Les også: Martin (17) kjøpte denne grombilen alt som 17-åring

Idiotsikker

Flere og fler har nemlig begynt å sett en liten pil sammen med tankmåleren, som indikerer hvilken side tanklokket er på.

Bildet øverst er tatt i en Opel Insignia, med også flere andre har en lignende variant. Disse små pilene gjør det hele idiotsikkert. Men da må du naturligvis først vite om dem.

Det er i alle fall hyggelig å registrere at bilbransjen også tar slike, små hensyn som kommer godt med i hverdagen. Ikke minst for oss som bytter biler ofte, eller som har ulike testbiler i garasjen flere ganger i måneden.

Les også: Topp 10: Ville du hatt disse på bilen din?