Nina (18) ga The Voice-mentorene hakeslepp

Yosef: – Jeg skjønte ikke hvor all den lyden kom fra!

Nina Ugland (18) fra Kristiansand overrasket stort på blind audition i fredagens The Voice-premiere.

Bak et digert sceneteppe – hvor selv ikke publikum kunne se hvem som sang – fremførte hun «Back to Black» av Amy Winehouse.

The Voice-mentor Sondre Lerche trodde knapt sine egne øyne og ører da teppet falt og lille Nina sto på scenen.

– Vi trodde alle at Nina var 50 år gammel da vi satt med ryggen til. Men hun er 18 og sang med en autoritet, i tillegg til at hun tok veldig mange sjanser i fraseringen. Hun gjorde ting som det er helt uhørt at en 18 år gammel sangerinne skal gjøre, sier Lerche til TV 2.

Yosef Wolde-Mariam ble også paff.

– Hun var en liten, petite dame hvor jeg ikke skjønte hvor all den lyden kom fra! Teppet falt, og der sto en dame i gullkjole på 90 centimeter som var helt vill! Jeg tror jeg hadde masse innsalg i hodet mitt, men alt falt.

– Du ble målløs?

– Ja, men jeg kan ikke vise at jeg ble målløs så jeg prater, men jeg vet egentlig ikke hva jeg sier. Kjeften går uten at jeg vet hva som foregår inni det lille hodet jeg har, sier han ivrig til TV 2.

– Litt nervepirrende

Nina selv sier hun ble overrasket over at tre av fire mentorer snudde stolen sin for å få henne på laget sitt.

– Det var veldig gøy, men litt nervepirrende og utrolig spennende. Jeg hadde ikke forventet det, egentlig. Jeg ble veldig glad, sier 18-åringen til TV 2.

– Jeg elsker musikk og jeg elsker å synge, og The Voice handler om stemmen og hvordan man synger. Jeg ser på dette som en bra mulighet til å vise det man kan.

Valgte Sondre som mentor

Nina kunne velge mellom Hanne Sørvaag, Yosef Wolde-Mariam og Sondre Lerche til å bli sin mentor videre i konkurransen. Valget falt på sistnevnte.

– Jeg var veldig usikker da jeg sto der, men jeg liker musikken til Sondre og stilen hans er nærmere hva jeg liker å holde på med. Jeg håper det blir veldig bra og at han kan hjelpe meg til å bli bedre. Jeg ser veldig frem til å samarbeide med ham.

Gullkjole

Det var ikke bare den mektige stemmen til Nina som trakk oppmerksomhet. Kjolen fikk også kommentarer, og Nina forteller til TV 2 at den er hjemmesydd.

– Denne kjolen er det min mormor som har sydd. Hun er veldig flink til å sy og designe, og hun lagde rett og slett denne kjolen til meg.

Se Ninas blind audition her: