Kim Rune vant nesten Idol – nå prøver han seg i The Voice

– Nå har jeg blitt voksen, sier 24-åringen.

Kim Rune Hagen (24) fra Notodden kom på tredjeplass i Idol i 2007, bak Glenn Lyse og Bjørn Johan Muri.

I fredagens The Voice-premiere kan du se ham på tv-skjermen igjen, denne gangen på blind audition hvor han skal forsøke å imponere mentorene Sondre Lerche (32), Espen Lind (43), Hanne Sørvaag (34) og Yosef Wolde-Mariam (36).

– Jeg vil bevise noe. For meg selv og for andre. Å bevise at jeg fortsatt har det. Jeg var ikke bare en tenåring som kunne synge. Nå har jeg blitt voksen og det er dette her jeg har lyst til å jobbe med. Jeg må prøve meg selv ut og se om det er mulig å få til, sier Kim Rune til TV 2.

I The Voice fremfører han låta «Impossible», som er skrevet av Hanne Sørvaags venninne Ina Wroldsen, og som både Shontelle og den britiske X Factor-vinneren James Arthur har hatt hits med.

– Jeg hørte James Arthurs versjon og jeg tenkte «dette her må jeg bare prøve meg på, fordi det er noe av det beste jeg har hørt». Jeg måtte bare prøve! sier han entusiastisk.

Se smakebit av Kim Runes blind audition øverst i artikkelen.

Ferdig med Idol

Idol-deltakelsen for åtte år siden er et tilbakelagt stadium for den sangglade 24-åringen.

– Det er min fortid. Da var jeg 17 år gammel, uerfaren og jeg visste ikke hvor jeg sto musikalsk i det hele tatt. Jeg har begynt å skrive låter, jeg har en musikalsk vei, jeg har noen hundre jobber på baken, og det gjør noe med deg. Jeg er mer sikker på hvem Kim Rune er nå enn det jeg var før.

Hvordan Kim Runes blind audition går, ser du i The Voice-premieren fredag klokken 21.45 på TV 2. Klokken 20.00 kan du se uforglemmelige øyeblikk fra de to første The Voice-sesongene.