Madcon-Yosef om nye The Voice: – Jeg er overimponert!

Fredag starter tredje sesong av talentprogrammet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag klokka 21.45 er det endelig klart for sesongpremiere på The Voice. Bak dommerbordet sitter mentorene Sondre Lerche (32), Espen Lind (43), Hanne Sørvaag (34) og Yosef Wolde-Mariam (36).

Når TV 2 tar en prat med sistnevnte under innspillingen av blind audition-rundene, er han temmelig gira over å være på plass igjen.

– Det er kjempegøy! Jeg sitter her med tre andre gærninger og vi har en bra kjemi og underliggende respekt som gjør at det er mulig å dra på litt ekstra, gliser han.

Se intervjuet med mentoren ovenfor!

«Overimponert» over årets sangere

Det er ikke bare medmentorene som gjør at Madon-stjernen er mer enn positiv til den kommende sesongen. Også deltakerne har satt sitt preg på stemningen.

– Det generelle nivået er veldig høyt. Det er lenge siden jeg gjorde det, det var i første sesong, og det var kjempehøyt da, men nå føler jeg at alle trykker hele tiden, fra første stund. Jeg er overimponert over nivået. Jeg er så imponert at jeg begynner å bli usikker. Er det de som er bra eller jeg som er dårlig? Det er sånn ... Jeg trykker på alt! 

Taktikk bak trykking

Knappen som refereres til er altså på snurrestolene til mentorene, som opprinnelig sitter med ryggen til når deltakerne synger. Trykker mentorene på knappen, snur stolen seg rundt, og de indikerer samtidig at de ønsker deltakeren til sitt lag. 

Wolde-Mariam forteller at det ligger flere taktikker bak valgene som tas. 

– Noen er veldig åpenbare. Du hører det og trykker. Så går det mer tid og så må man være litt strategisk. Fordi man fyller opp lagene og får en viss type på laget, og man vil ha litt variasjon så man ikke bare har én spiller, forteller han.

Ikke komfortabel med å selge seg inn

Dersom en deltaker skulle få flere mentorer til å snu seg, er det han eller hun som velger hvilket lag de vil være på. 

Mentoren forteller at det gjerne er krevende å selge seg inn. 

– Hver av oss sitter der med hver vår kvalitet. Så det viktigste for meg er ikke å prøve å ta Sondres kvalitet og «ke det går i, Brann!». Jeg er ikke han indiebergenseren som bruker svart sjampo. Jeg må heller prøve å fremheve mine egne kvaliteter. Jeg er ikke alltid komfortabel med å selge meg, selv om jeg ser sånn ut!

Tvilte ikke på å takke ja til mentorjobben 

Dette er altså Wolde-Mariams andre runde på de røde The Voice-stolene. 36-åringen er ikke rent lite glad for at han takket ja til nok en sesong. 

– Jeg er kjempeglad! Jeg er  glad. Jeg synes The Voice er et veldig gøyalt konsept, og så er det sånn med de fleste epoker av livet som er såpass intense, at man sitter igjen med så mange følelser. For meg er det masse som er positivt. Første sesong var pressende og tidskrevende, og man engasjerte seg mye selv om man hadde kone og barn hjemme, i tillegg til at man skulle ut og jobbe. Men nå som det fantes tid, var det ikke noen tvil. Jeg ville gjøre det. 

Tør ikke knive mot Hanne

Sammen med de tre andre mentorene skal altså Yosef forhåpentligvis finne Norges beste stemme. Han forteller at vennskapet deres har vokst, til tross for at de er temmelig forskjellige. 

– Jeg ble kjent med Espen, og jeg synes han er topp. Sondre og jeg har blitt de mest uvanlige vennene som eksisterer. Og så har vi lillemor, som jeg prøver å lære meg å knive litt med. Men jeg kan ikke helt være like frekk mot Hanne som mot de andre, jeg vet ikke hvorfor! 

– Fordi du vil være gentleman, kanskje?

– Jeg vet ikke! Jeg er bare litt sånn mammagutt. Og hun er litt sånn mammaen i gjengen.