Nå drar Kickalicious på nytt USA-eventyr

Håper å sparke seg til prøvespill på eksklusiv kickercamp i Phoenix. 

Håvard "Kickalicious" Rugland ble kjent da han i 2012 la ut en video på Youtube der han viser frem utrolige presisjonsspark med amerikansk fotball. Videoen fikk oppmerksomhet i USA, og i slutten av 2012 fikk han prøvespille for New York Jets.

Senere var han også innom Cleveland Browns før han endte opp i Detroit Lions. Der ble konkurransen for tøff for Rugland, som ikke klarte å utkonkurrere veteran-kickeren David Akers.

Nå gjør Rugland et nytt forsøk på å sparke seg til kontrakt i NFL. Han er nå på vei til USA og Phoenix, Arizona på kickercamp, der alle de beste kickerne uten kontrakt er invitert. Rugland la nylig ut videoen "Kickalicious part 2", som var av avgjørende betydning for at han nå får mulighet til å vise seg frem på campen.

Campen begynner på mandag, og Rugland skal etter planen bli i USA i en måned. Rugland har stor tro på at campen vil kulminere med prøvespill.

– I år sier de at det kommer representanter fra alle klubber. Da kan det både være speidere og spesialtrenere. Denne kickercampen er regnet som den beste. Derfor er det ekstremt viktig å være på den. Jeg må vise til alle lag at jeg satser hardt, og at jeg kan levere varene når jeg konkurrerer mot de beste, sier Rugland. 

Kickalicious forklarer at tilløpet er svært viktig, og drar paralleller til måten Cristiano Ronaldo stiller seg opp før frispark.

– Jeg har tenkt på hvorfor det ikke blir gjort mer i fotball. Cristiano Ronaldo prøver på det samme hver gang. Det er smart å telle opp skrittene, forklarer Rugland.  

Etter Detroit-kontrakten ble avsluttet har Pepsi gått inn og sponset Ålgårdbuen. Samarbeidet har vart i ett og et halvt år. Dette har gjort at Rugland kan leve drømmen sin om en gang å få spille i NFL.

– Støtten fra Pepsi Max er helt avgjørende. Jeg hadde ikke fått mulighet til å prøve meg uten den. Den nye filmen gjorde at jeg fikk en fot innenfor på denne campen. Jeg har ikke spilt vanlig sesong før, så jeg var ikke kvalifisert på forhånd, sier Rugland.