RBK bekrefter: Bjørnebye blir ny sportslig leder

Den tidligere Rosenborg-spilleren erstatter Erik Hoftun.

RBK har i lang tid letet etter Erik Hoftuns etterfølger. Nå har klubben funnet ny sportslig leder.

sine hjemmesider bekrefter de fredag klokken 16.00 at Bjørnebye er den nye mannen i stillingen.

– Jeg kunne ikke si nei. Jeg har likt klubben fra dag én da jeg kom inn dørene i 1992 og har følelsesmessige sterke bånd til klubben, sier Bjørnebye til TV 2.

Se intervju i videovinduet øverst!

45-åringen er ambisiøs i sin nye jobb.

– Jeg mener det må være mulig å sprenge grenser i norsk fotball generelt og kunne ikke tenke meg noen annen klubb enn Rosenborg å gjøre det. Vi skal først ta tilbake hegemoniet i Norge. Så har klubben større ambisjoner, men det må vi ta på sikt.

– Hvordan blir det å ha mannen som har hatt jobben i sju-åtte år før deg under deg som assistent-trener?

– Jeg ser frem til å jobbe med Erik og bruke hans kompetanse. Min jobb blir å utnytte enhver ressurs og få rollene til å fungere sammen. Jeg kommer ikke til å ha så mye fokus på om jeg jobber over eller under Hoftun. Vi skal jobbe sammen, sier Bjørnebye til TV 2.

Bjørnebye: – Håper jeg får litt kjeft
Bjørnebye har vært åpen rundt at han synes det til tider var tøft psykisk å være toppspiller, men er klar for oppgaven.

– Jeg håper jeg får litt kjeft. Men jeg mener det å få noen psykiske reaksjoner på slikt press er menneskelig, sier han.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Bjørnebye har tidligere spilt for Rosenborg. Han kom til klubben før 1992-sesongen, men dro videre til Liverpool etter sesongen. 

Bjørnebye kommer fra stillingen som utviklingssjef i NFF. Han har tidligere vært assistent på landslaget fra 2003-2006, og trener i Start fra 2006 til sommeren 2007.

– Jobben som sportslig leder i Rosenborg er svært krevende og krever strategiske og operative lederegenskaper for den som skal bekle stillingen. Med Stig Inge Bjørnebye på plass som sportslig leder er vi veldig trygg på at dette er i de beste hender, sier styreleder i RBK Ivar Koteng.

Kjernen: – Bjørnebye er en hedersmann
Kjernens talsmann Espen Viken er også svært positiv til Bjørnebye.

– Dette kom overraskende og veldig positivt. Bjørnebye er en hedersmann, sier Viken til TV 2.

– Det var en gledelig nyhet. Det er en spennende kar som har gode relasjoner til oss fra før. Han har veldig gode forbindelser, sier Viken.

I desember ble det klart at Erik Hoftuns tid som sportslig leder i Rosenborg var over. Hoftun skal denne sesongen kun fungere som assistenttrener. Han fungerte som både assistent-trener og sportslig leder etter at Per Joar Hansen og Bård Wiggen ikke fikk fortsette som Rosenborg-trenere i juli i fjor.