Kontiolahti, Finland 20150306.
Skiskytter-VM i Kontiolahti 2015. Pressetreff  Fredag 6-3
Emil Hegle Svendsen tester ski dagen før sprinten i VM lørdag. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kontiolahti, Finland 20150306. Skiskytter-VM i Kontiolahti 2015. Pressetreff Fredag 6-3 Emil Hegle Svendsen tester ski dagen før sprinten i VM lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Fikk kravet om salting av VM-løypene innfridd

Løypesjefen i Kontiolahti bekrefter at arrangøren vil salte langrennsløypene under lørdagens sprint.

Kontiolahti (TV 2 Sporten): Forholdene under torsdagens mixed stafett under VM minnet mer om påskeføre enn nypreppede mesterskapsløyper.

Emil Hegle Svendsen frykter det verste før lørdagens VM-sprint i Kontiolahti.

- Det så ikke bra ut under mixed stafetten. Jeg skjønner ikke hva de driver med. Det virker som om de som har ansvaret for VM-løypene ikke kan jobben sin, sier Hegle Svendsen til TV 2 Sporten, og fortsetter:

- Jeg har ingen fordel av at det er løst, og jeg håper arrangøreren tar grep og salter løypen. Da blir det fast, fastslår Hegle Svendsen.

Nå får skiskytteren med 15 VM-gull og 22 medaljer totalt i karrieren salte-kravet innfridd. Løypesjef Ville Haapala bekrefter overfor TV 2 Sporten at løypene vil bli saltet under lørdagens sprint.

- Mest sannsynlig salter vi i morgen. Så da håper jeg Hegle Svendsen kan slappe av, forhåpentligvis er løypene harde til sprinten, sier han.

Løypesjefen i Kontiolahti forteller at en liten del av traseen ble saltet fredag formiddag, så lagene kan teste hvordan skiene går der.

- Det var kaldere vær natt til i dag, så jeg tror ikke saltingen utgjør noen forskjell før i ettermiddag. Faktisk er løypene mye bedre nå. Etter mixed stafett tok vi bort noe av den ekstra snøen og la på ny snø der hvor løypa var på sitt løseste, sier finnen.

- Har dere fått mange tilbakemeldinger fra utøverne på at det ikke er saltet?

- Ikke i det hele tatt, alle utøvere og lag vet at salting kan utløse en reaksjon, det er ingen som vil salte så tidlig i mesterskapet. På stafetten var det like forhold for alle, selv om det var løst. På sprinten lørdag er det større spredning og mer avgjørende at løypene er harde.