TRAFF BH: Ole Einar Bjørndalen traff nabokvinnerns BH i barndommen med et bomskudd. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TRAFF BH: Ole Einar Bjørndalen traff nabokvinnerns BH i barndommen med et bomskudd. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Bjørndalen: – Det gikk en BH i skuddlinjen

Ole Einar Bjørndalen forteller om sitt groveste bomskudd i karrieren.

Kontiolahti (TV 2 Sporten): VM i Kontiolahti blir veteranen Ole Einar Bjørndalens 22. mesterskap i karrieren.

Bjørndalen, som er tidenes mestvinnende skisportutøver med 27 gullmedaljer fra OL og VM totalt, har lagt uttalige treningstimer bak seg for å kunne bli verdens beste skiskytter.

Medaljegrossisten fra Simostranda har ikke bare tusenvis av treningstimer i sporet bak seg. Han har også terpet skyting helt siden han var i de tidligere tenårene for å bli best mulig på standplass.

- Det gikk en BH i skuddlinjen
Men ikke alle øvingstimene med skiskyttergeværet har endt med blink. Nå forteller Bjørndalen om det han mener er sin groveste bom i karrieren.

- Det var vel ikke på gutterommet det skjedde, såvidt jeg husker. Jeg skjøt utenfor huset til foreldrene mine, hvor jeg hadde laget meg en liten skytebane. Et av skuddene havnet bort til nabohuset, og der var det et tørkestativ der det hang en BH. Det var en del vind den dagen, og da gikk det en BH i skuddlinjen, gliser Bjørndalen overfor TV 2 Sporten.

Lagkamerat Tarjei Bø vil imidlertid ikke kalle Bjørndalens BH-treff for et bomskudd. Han kårer det til tidenes blinkskudd.

- Hvis Bjørndalen traff en BH så synes jeg at det er det beste treffet han noen gang har hatt. Det var meget bra, spør du meg, flirer Bø til TV 2 Sporten.

- Min verste bom kommer jeg ikke på. Jeg klarer i hvert fall ikke å matche en slik historie om Bjørndalen på sparket. Jeg bommer aldri, jeg, gliser han.

- Traff i hvert fall en svær pupp
Bjørndalen ler godt av at Bø kåret BH-treffet til tidenes blinkskudd.

- He, he, ja, det stemmer det. Jeg traff i hvert fall en svær pupp, nærmest skrattler Bjørndalen.

Tidenes mestvinnende vintersportsstjerne har forberedt seg i høyden de siste ukene for å prikke inn både skyteformen og langrennsforen før lørdagens VM-sprint.

- Jeg er spent på VM-starten. Når jeg er i boblen så er jeg kanskje litt vanskelig å få kontakt med, og svarer på det jeg vil svare på. Men så gale er det ikke. Vi er bare to på rommet, og jeg er ganske enkelt å forholde meg til, forteller Bjørndalen om fokuset han går inn i før og under VM.

- En løve som venter på å jakte
- Hva gjør du utenom trening?

- Jeg ser på filmer, prater litt, sover og spiser. Jeg er som en slags løve som venter på å jakte, svarer Bjørndalen, som ikke frykter de mye omtalte forholdene i VM-løypene i Kontiolahti.

- Jeg er alltid sulten på medaljer og skal gjøre alt for å ikke gi bort noen medaljer. Det er ett fett hvordan forholdene er i løypen, jeg skal være forberedt på det meste, enten det er løst eller hardt, fastslår Bjørndalen før sitt 22. mesterskap i karrieren.