SLUDD OG VIND: Det blir vått og mye vind oppover norske kysten og mange andre steder i helgen. Foto: ANDERS WIKLUND / Scanpix
SLUDD OG VIND: Det blir vått og mye vind oppover norske kysten og mange andre steder i helgen. Foto: ANDERS WIKLUND / Scanpix

Hadde du gledet deg til digg vårvær? Bare glem utepilsen

Dessverre ikke gode nyheter for de som hadde gledet seg til en helg i sola. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De som hadde gledet seg til en kald utepils i solveggen, blir nok dessverre skuffet. For de aller fleste stedene i landet blir der både vått og mye vind. 

– Det blir mye ruskete vær på lørdag, spesielt i vest. Det kommer et lavtrykk inn i Norskehavet, som vil gå videre til Barentshavet. Det betyr kraftig sørvestlig vind over store deler av landet, sier vakthavende meteorolog Camilla Albertsen ved StormGeo til TV 2. 

Mye regn 

Hun sier at utsatte steder får opptil kuling, og fra Stadt og nordover kan det komme opp til liten til full storm. 

Det vil også bli store nedbørsmengder, helt fra Sørvestlandet og opp til Troms. Det blir aller mest vått sør for Stadt. Det kan bli opp til 80-120 mm lørdag. 

– Det blir mildvær over hele landet, så nedbøren kommer stort sett som regn. Men i indre deler av Finnmark blir det snø.

Store deler av Østlandet ligger i le for den kraftige vinden, men det kan bli kuling utsatte steder. Det blir stort sett opphold.

– Ikke noe sol her heller? 

– Det kan bli noen gløtt av sol, men blir dessverre ikke strålende solskinn. Det kan være tåke noen steder, sier Albertsen. 

 

Kuling og storm 

Heller ikke på Sørlandet blir det vårlig, grått med nedbør i vestre deler og litt større sjanse for sol lenger øst. 

Det blir stort sett samme type vær søndag, men litt mindre nedbør og vind i vest. Likevel vil det fremdeles bli kuling og opp til liten storm utsatte steder. 

Det vil være stor fare for regnbyger hele veien fra Agder og oppover vestkysten. Mens nord på Østlandet kan det bli noe sol. 

For de som skal på fjellet på Østlandet, vil det være mildt og mye vind i helgen. 

– Skredfaren kan være stor mange steder. Når det er både sterk vind, høye temperaturer og mye nedbør er det farlig på utsatte steder, sier Albertsen. Hun oppfordrer alle til å følge med på varsom.no.