REDDET: To 13 år gamle jenter ble kidnappet og forsøkt prostituert i New York. En SMS fra en bekymret onkel reddet dem. Foto: Scanpix
REDDET: To 13 år gamle jenter ble kidnappet og forsøkt prostituert i New York. En SMS fra en bekymret onkel reddet dem. Foto: Scanpix

Denne lille SMS-en reddet livet til to tenåringsjenter i nød

Mennene som kidnappet to 13 år gamle jenter hadde ingen anelse om hvem de hadde med å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En liten tekstmelding fra en bekymret onkel reddet to tenåringsjenter i nød, skriver New York Daily News.

ARRESTERT: Marcus Sumpter er en av de tre siktede. Han risikerer 25 år i fengsel. Foto: Politiet
ARRESTERT: Marcus Sumpter er en av de tre siktede. Han risikerer 25 år i fengsel. Foto: Politiet

Mandag varslet Kings County District Attorney’s Office at tilsammen tre menn er siktet for å ha forsøkt å lure New York-jentene, som var 13 år gamle, til prostitusjon. 

I august 2014 var de to jentene på vei hjem fra en fest i Brooklyn da de møtte på Marcus Sumpter (25) og ble med ham hjem.

25-åringen hadde ifølge siktelsen sex med de unge jentene. Da de dagen etter forsøkte å dra hjem, fulgte han etter dem og lurte dem tilbake i leiligheten. Han skal ha lokket jentene med gode penger hvis de prostituerte seg.

Tok prostitusjonsbilder

En venninne av 25-åringen, Jasmine Goldstein, skal ha fått jentene til å gå med på å bli tatt lettkledde bilder av. Bildene skal ha blitt forsøkt lastet opp på kjøp- og salgforumet Craigslist.

Mens jentene poserte på bildene, fikk en av dem en SMS fra en bekymret onkel. En av de pågrepne mennene tok fra henne mobilen og spurte: «Vil du ha en date?», i det som skal ha vært et forsøk på å prostituere jenta. 

Onkelen fattet umiddelbart mistanke, og bestemte seg for å spille med for å finne ut hvor hun befant seg. Han svarte «ja» på spørsmålet, og spurte om hva hun kostet og hvor hun befant seg. 

Da slektningen ankom leiligheten, betalte han mennene, og tok med seg jenta.

Mennene skal ha fattet mistanke. Joann Bailey (55) og Jerry Brown (57) flyttet den andre jenta til en annen leilighet i nærheten, men slektninger av jenta fant henne gjemt på et bad bare timer senere. 

Leter etter en fjerdemann

Sumpter, Bailey og Brown er nå siktet i saken. De to sistnevnte er løslatt mot kausjon.

Myndighetene skal være på jakt etter en fjerdemann som skal ha vært involvert i kidnappingen de mener satte jentene i livsfare. 

– Den seksuelle utnyttelsen av barn går ikke bare ut over ofrene og familiene deres, men hele samfunnet, sier NYPD-sjef William Bratton til New York Daily News.

Trioen må møte igjen i retten 22. april.