– Papiss Cissé utestengt i sju kamper for spytting

Nye FA-regler straffer Newcastle-spilleren hardt.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Her skaffer du deg TV 2 Sport Premium!

I onsdagens kamp mellom Newcastle og Manchester United opplevde vi nok en gang at det ble bedrevet spytting i en Premier League-kamp.

Les også: Keepertabbe forærte Manchester United-seieren

Scenene der Jonny Evans og Papiss Cissé barket sammen er under etterforskning av FA, og nå melder Sky Sports at Cissé utestenges i hele sju kamper. Senegaleseren har akseptert straffen, som er strengere enn hva som har blitt gitt for lignende hendelser tidligere.

Se video av hendelsen i vinduet øverst!

Nye regler som gjelder fra denne sesongen sier nemlig at FAs retningslinjer i slike saker er seks kampers karantene, melder BBC

Det kommer som et resultat av forrige sesongs situasjon da daværende Hull-spiller George Boyd spyttet på Manchester City-keeper Joe Hart og fikk tre kampers karantene.

Les også: Først filmet han, så spyttet han på Joe Hart

Cissé blir utestengt i ytterligere én kamp ettersom han i desember fikk tre kampers karantene for en albue på Seamus Coleman, og med slike situasjoner på CVen fra tidligere i sesongen trår en ekstrastraff i kraft.

Har kommet med beklagelse

Newcastle sine hjemmesider kom senegaleseren tidligere i dag med en offisiell uttalelse etter gårsdagens hendelse.

– Jeg skylder flere mennesker en unnskyldning - lagkamerater, supportere, Jonny Evans og alle fotballvenner. Jeg reagerte i kampens hete, og klarte ikke å styre meg. Som en rollemodell håper jeg de yngre kan se på dette og skjønne hvordan man ikke skal oppføre seg på en fotballbane, var noe av det Cissé hadde å si.

Evans har også lettet på sløret, men i motsetning til Cissé stiller han seg uforstående til påstandene. Han risikerer selv karantene på seks kamper.

– Jeg var sjokkert da jeg så overskriftene da jeg stod opp i dag. Jeg spyttet ikke - det er ikke noe jeg kunne funnet på å gjøre på banen, uttalte Evans til Sky Sports.

Morley: – Du kan knekke noens nese og takle så hardt du vil, men ikke spytte
Hendelsen ble tema i torsdagens Premier Leaks, der tidligere Premier League-spiss Trevor Morley var gjesteprogramleder for Kasper Wikestad.

– Først sparker de litt på hverandre, som skolegutter, og det er helt greit i England. Men spytting er, bortsett fra biting som Luis Suárez gjorde, det verste man kan gjøre. Du kan knekke noens nese og takle så hardt du vil. Vi bryr oss ikke om blod og knekte neser, men vi vil ikke ha spytting, sa Morley.

Han trodde Newcastles Cissé ville komme verre ut av FAs granskning enn Manchester United-stopper Evans, noe som altså kan vise seg å stemme.

Se Morleys reaksjon i programmet i videovinduet til høyre!