USIKKER:  Emil Hegle Svendsen er usikker på formen før VM i Kontiolahti. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
USIKKER:  Emil Hegle Svendsen er usikker på formen før VM i Kontiolahti. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Super-Svendsen: – Legger meg ikke ned og gråter i ukevis om det går dårlig

Emil Hegle Svendsen er usikker på formen før VM-starten i Kontiolahti.

Kontiolahti (TV 2 Sporten): Emil Hegle Svendsen har de siste ukene slitt med sykdom og måtte stå over alle verdenscuprennene i Holmenkollen i februar på grunn av vond hals.

Nå er skiskytteren med 11 VM-gull og fire OL-gull totalt i karrieren på plass i VM-byen Kontiolahti, men innrømmer overfor TV 2 Sporten at han er svært usikker på formen.

- Ja, det blir spennende dette her. Jeg har gjennomført noen hardøkter de siste dagene. Det har gått greit og jeg har fått trent det jeg skal. Men fortsatt er jeg ikke sikker på hvor jeg står, sier Hegle Svendsen.

- Mer spent enn vanlig
Han skal etter planen gå sitt første VM-renn lørdag. Da står sprinten på programmet.

- Jeg er mer spent enn vanlig før en VM-start. Hardøktene har som jeg sier gått greit, men tøffe intervalløkter er ikke det samme som å gå et fullt renn. Det er et hakk opp igjen. Så vi får se, sier 29-åringen.

- Men du er kjent som en solid mesterskapsløper?

- Ja, men det er ikke noe automatikk i det. Selv om det er et fint ordtak, så får vi jo se hvordan det går, svarer Hegle Svendsen.

- Legger meg ikke ned og gråter
Hegle Svendsen har totalt vunnet 15 mesterskapsgull siden 2008, men avviser at han er mettet på medaljer.

- Det er kjipt hvis det går dårlig, for jeg vil jo gjøre det bra. Jeg har gjort mye bra og hatt mye stang inn i tidligere mesterskap. Så jeg skal ikke legge med ned å grine i mange uker hvis det går dårlig i dette verdensmesterskapet. Jeg skal deppe en liten stund, sier Hegle Svendsen.

- Men jeg skal kjempe med nebb og klør, for jeg vet at det kommer til å åpne seg muligheter. Jeg gir ikke opp på forhånd, for det nytter ikke. Jeg må være hugget og ta vare på sjansen, selv om andre må finne seg i å være gullfavoritter denne gang, poengterer han.