Brakk ben i ansiktet på fredag - i natt herjet Westbrook igjen

Kun fem dager etter å ha brukket kinnbeinet i kamp mot Portland Trail Blazers var Russell Westbrook igjen tilbake på parketten for Oklahoma City Thunder.

Med kun 2.5 sekunder igjen av fredagens kamp mot Portland Trail Blazers fikk Russell Westbrook et ublidt møte med lagkamerat Andre Robersons kne i ansiktet. Resultatet var et brukket kinnbein og Oklahoma City Thunder-stjernen måtte ha en operasjon i ansiktet. Westbrook måtte stå over søndagens kamp mot Los Angeles Lakers, men allerede i går var 26-åringen tilbake og ledet Thunder til en viktig seier mot Philadelphia 76ers. 

Russell Westbrook med et tydelig merke i kinnbeinet. (AP Photo/Don Ryan)
Russell Westbrook med et tydelig merke i kinnbeinet. (AP Photo/Don Ryan)

Fantastisk i februar
Russell Westbrook var inne i sin beste periode i karrièren. Nesten på egenhånd sørget point guarden for at Oklahoma City Thunder fikk kontroll på den åttende og siste sluttspillplassen i avdeling vest. I februar snittet han på utrolige 31.2 poeng, 10.3 returer og 9.1 assist. Kampen mot Portland var også den tredje kampen på rad Westbrook noterte seg for en trippel dobbel (tosifret i tre kategorier). 

Måtte spille med maske
Mot 76ers måtte Westbrook ha på seg en maske for å beskytte ansiktet og det var knyttet stor spenning til om den svært aggressive point guarden kunne spille med samme fryktløshet. Westbrook så ikke ut til å bry seg om hverken bruddet eller masken og noterte seg likesågodt for 49 poeng, 16 returer og 10 assist. Den fjerde kampen på rad med trippel dobbel. Det er ikke blitt gjort siden Michael Jordan noterte seg for syv strake kamper med trippel dobbel i 1989.

Preget av skader
Thunder har hatt en sesong preget av skader på sine stjerner. Kevin Durant måtte før sesongen operere foten på grunn av et tretthetsbrudd og har ikke spilt de siste syv kampene etter at de måtte bytte skruer i den opererte foten. Westbrook mistet også 14 kamper i begynnelsen av sesongen etter å ha brukket et ben i hånden i kollisjon med den gang lagkamerat Kendrick Perkins.

Kjemper om sluttspillplass
Før sesongen var Thunder blant de store favorittene til å vinne NBA-tittelen. Men slik sesongen har utartet seg har det meste handlet om å nå sluttspillet. Westbrooks heroiske spill har sørget for at Thunder nå innehar den åttende og siste sluttspillplassen og Thunder vil få Kevin Durant tilbake om kort tid. Da blir laget også å regne med når sluttspillet setter igang.