VOLDSTILTALT: Øystein (42) ble nesten drept av ni knivstikk. Nå vil politiet tiltalte ham for vold. Foto: TV 2
VOLDSTILTALT: Øystein (42) ble nesten drept av ni knivstikk. Nå vil politiet tiltalte ham for vold. Foto: TV 2

TV 2 avslører:  Politiet ber om voldstiltale mot Øystein som ble knivstukket ni ganger

Politiet mener Øystein slo og sparket en amerikansk kvinne før han selv ble påført ni knivstikk av mannen hennes. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 kan nå avsløre at politiet i sin innstilling til statsadvokaten mener Oslo-direktøren, Øystein (42) bør tiltales for å ha slått en 25 år gammel kvinne fra USA så hun fikk brudd i nesen og sparket henne gjentatte ganger.

Kona ble angrepet

Det er forsvareren til kvinnens ektemann, Øyvind Bratlien som sier politiet har orientert ham om at de går inn for tiltale.

Ektemannen stakk direktøren 9 ganger med kniv og har i avhør sagt at han så at kona ble angrepet. Politiet ber statsadvokaten tiltale den amerikanske mannen for drapsforsøk mot Øystein..

Han har tilstått knivstikkingen, men hevder det skjedde i nødverge.

Forsvareren mener det er en naturlig utvikling av saken at politiet innstiller på tiltale mot Øystein.

– Både min klient og kona hans har forklart at direktøren angrep kvinnen og påførte henne brudd i nesa inne på et soverom de disponerte hos Øystein. Dette så min klient. De flyktet til naboens hus for å søke hjelp. Der banket de på døra Da kommer Øystein løpende og angriper dem. Min klient stikker flere ganger fordi Øystein ikke gir seg, sier han.

Ektemannen var forsåvidt forberedt på at han kunne bli tiltalt, men han håper retten er enig i at han handlet i nødverge.

Knusende ro 

Øystein sto søndag fram på TV 2 Nyhetene og sa han ble truet på livet av ektemannen og senere knivstukket ni ganger og nær drept. Han hevder han aldri har slått eller sparket kvinnen, men tvert i mot ringt politiet flere ganger, og gitt beskjed om at ektemannen ville drepe ham.

Bistandsadvokaten til Øystein, Mette Yvonne Larsen er ikke overrasket over utviklingen i saken.

– Bortsett fra at min klient og jeg er lei av å bli informert om politiets forslag og synspunkter gjennom media, så tar vi den type informasjon med knusende ro. Slik denne side ser det så er det vitner som har sett det meste. Det er dessuten åpenbart at denne kvinnen ønsker å redde sin manns skinn, uten at hun til nå har lykkes med det, sier Larsen.

– Hun ble dyttet overende under knivjakten som hennes mann startet. Og jeg har ønsket en rekonstruksjon i mange måneder, som etter vår oppfatning vil avsløre at hun heller bør siktes for medvirkning til drapsforsøk, enn at hun er et offer, sier Mette Yvonne Larsen.

Det er statsadvokaten i Oslo som skal ta stilling til tiltalespørsmålet.

– Belastende

Bistandsadvokat Håvard Flatland som representerer kvinnen sier til TV 2 at han synes Larsens uttalelser om hans klient som svært uheldige. 

– Det er belastende for henne at slike alvorlige beskyldninger fremmes i media. Dersom dette er standpunktet Larsen og hennes klient forfekter, er det likevel slik at det i forhold til sakens opplysninger vil være nyttig, da dette vil si noe om den samlede troverdigheten, sier Flatland.