MEDHOLD: Påtalemyndigheten fikk medhold i sitt krav om fire ukers varetekt.
MEDHOLD: Påtalemyndigheten fikk medhold i sitt krav om fire ukers varetekt.

Kvinne (18) fengsles for bombetrussel mot fly

Meldte inn bombetrussel mot Widerøe-fly via flyselskapets chat-side.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 18 år gammel kvinne ble onsdag pågrepet for å ha meldt inn bombertrussel mot Widerøes kveldsfly til Kristiansund fra Flesland, tirsdag kveld. 

Kvinnen er nå varetektsfengslet i fire uker i Fjordane tingrett. 

Kvinnen meldte inn bombetrusselen via Widerøes chat-side på selskapets nettsider. Meldingen gikk ut på at det befant seg en bombe i en koffert i flyet som skulle gå til Kristiansund i 19-tiden, tirsdag kveld. Flesland ble evakuert, men gjenåpnet rundt klokken 21.30 etter at det viste seg at trusselen ikke var reell.

Retten gir dermed aktoratet medhold i sitt krav om fire ukers varetektsfengsling. Bakgrunnen er blant annet at retten mener det foreligger sterk sannsynlighetsovervekt for at den siktede kvinnen vil utføre nye lovbrudd av tilsvarende karakter, dersom hun ikke blir fengslet.

18-åring har utført lignende handlinger tidligere, slik TV 2 meldte i går.

Drapstrusler

I kjennelsen skriver tingrettsdommeren at siktede med jevne mellomrom det siste halve året har sendt anonyme drapstrusler eller bombetrusler til politi og nå sist til Widerøe.

18-åringens forsvarer sier til TV 2 at han er uenig med rettens beslutning. 

– Jeg mener at min klient ikke oppfyller vilkårene for straffbarhet. Retten har etter vårt syn lagt for liten vekt på hennes personlige situasjon, sier advokat Odd Bovim.

Hans klient fraktes nå til Bergen fengsel. 

– Min klient er 18 år gammel, og har det nå veldig, veldig tungt, sier Bovim.

– Vil nok anke

Forsvaret vil etter all sannsynlighet anke beslutningen om varetektsfengsling allerede i morgen. 

– Jeg har på det nåværende tidspunkt ikke konferert med min klient etter at kjennelsen blen kjent, men vi vil mest sannsynlig anke rettens beslutning, sier han. 

Bovim har bedt om at det foretas en judisiell vurdering av hans klient før straffesaken skal føres for retten. I kjennelsen skriver tingrettsdommeren at påtalemyndigheten har opplyst at de har som mål å beramme hovedforhandlingen i løpet av fengslingsperioden. 

Aktor i saken, Beth Fosse, har ikke svart på TV 2s henvendelser. 

TV 2 kommer tilbake med mer...