Bengt var ikke sen med å få opp kameraet!

Se hva som dukket opp i Nord-Trøndelag.

Litt av et syn i Nordli, i Nord-Trøndelag. Rundt ti kamuflerte Mercedeser rullet plutselig inn over grensen fra Sverige. Foto: Bengt Steinar Nordbakk/Privat.
Litt av et syn i Nordli, i Nord-Trøndelag. Rundt ti kamuflerte Mercedeser rullet plutselig inn over grensen fra Sverige. Foto: Bengt Steinar Nordbakk/Privat.

Nå er det høysesong for vintertesting av biler. Enten det skjer på testbaner, ofte nord i Sverige – eller på helt vanlige landeveier i Norge, Sverige eller Finland.

En rekke av verdens bilfabrikkanter har biler ute på test nå. En av dem er Mercedes. Og det var litt av et syn som forleden rullet inn i Nord-Trøndelag, fra grensen mot Sverige.

Bare å rykke ut

- Jeg fikk tips fra en person som bor ved riksgrensen til Sverige, i Lierne. Det handlet om mange kamuflerte biler som var på gjennomkjøring, forteller Bengt Steinar Nordbakk (43).
Han bor i Kvelia, like ved grensen til Sverige. Bengt er ivrig fotograf, og skjønte at her var det bare å rykke ut!

- Jeg kjørte til Nordli sentrum og plasserte meg godt i håp om å få noen blinkskudd. Så var det bare å vente på at de skulle komme, sier Bengt.

Se hva John driver med når kona og døtrene går på Spa

Ble oppdaget

Og han hadde tydeligvis valgt helt riktig sted å stå. Plutselig kom bilene rullende inn i bygda. En kortesje på rundt ti splitter nye Mercedeser!

Her snakker vi ikke akkurat hverdagsbiler heller. Etter alt å dømme er dette en oppgradering på sjette generasjon av cabrioleten SL.

- Testkjørerne kjørte veldig rolig gjennom kommunesenteret i Lierne, så det var ikke vanskelig å få knipset bilder. Noen stoppet ved ICA-butikken i Nordli. Da ble jeg oppdaget, og testbilene kjørte så videre, forteller den våkne fotografen.

Slik svarte de på frekke spionbilder

Har bildilla

SL er en av toppmodellene i Mercedes-programmet. Navnet er legendarisk, og bilen er forbeholdt de mest velstående av bilkjøperne.

Dagens SL kom i 2012, dermed er dette sannsynligvis en facelift for 2016/17. Nye lykter foran og bak er sannsynligvis blant endringene, innvendig er det grunn til å vente større nyheter, blant annet med elementer fra S-klasse coupe. 

Bengt beskriver seg selv som en svært bilinteressert kar, da er det naturligvis ekstra moro å få slike blinkskudd:
- Ja, jeg har bildilla og liker å lese om nye bilmodeller. Jeg merket meg spesielt at noe av bilene var noe kamuflert, og at Mercedesene hadde både V8- og V12-motorer, sier Bengt som liker å ta bilder av både natur – og helt nye biler!

Se hva som dukket opp utenfor Shell på Fåvang

Joakim fikk en lunsjpause utenom det vanlige