Kampfiksingsaken: Fikk 15.000 i belønning for tips

Den ene av de fem tiltalte spillerne innrømmet i retten onsdag å ha mottatt penger for et tips. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OSLO TINGRETT: Onsdag var det dag to av den såkalte kampfiksingsaken i Oslo tingrett. Syv personer står tiltalt for grov korrupsjon og grovt bedrageri. Fem spillere og to personer som skal ha spilt på kampene. 

Ønsket tips om skader og karantener
Follo-keeperen Drin Shala startet dagen med å forklare seg om sin egen innsats i kampen mot Østsiden. En kamp Follo ledet 3-0, men slapp inn fire mål de siste 28 minuttene og tapte til slutt 3-4. 

– Jeg føler ikke jeg kan lastes for noen av de målene jeg slipper inn, sa han. 

Videre fortalte han at han og Askers Alban Shipshani møtte en av de tiltalte gamblerne i Sverige og at han ba dem om tips om skader. 

– I ettertid snakket vi om at Asker hadde mange viktige spillere ute med skade før kampen mot Frigg. Jeg nevner også at vi i Follo har vår beste spiller ute med karantene, pluss to midtstopper. Vi tenkte at dette kanskje kunne være nyttig informasjon til gambleren, så vi sendte dette til ham via Alban (Shipshani). 

Fikk 15.000 i belønning
Det kom også frem at Shala mottok 15.000 kroner av Shipshani for tipset.

– Jeg vet ikke hvor pengene kom fra, men jeg tror det var en slags belønning, sa han.

Hans advokat ser ikke noe problem med at Shala fikk penger av den tiltalte bakmannen i saken.

- Jeg har skjønt det slik at det er vanlig, i Sverige, å honorere gode tips. Dettte var et moderat beløp. Hvorfor skal han ikke ta i mot det?, spør forsvarer Morten Furuholmen.

- Han har gitt en tilstandsrapport på sitt lag, men var ikke klar over at det ble spilt på kampen, det fikk han høre i ettertid, sier advokaten. 

Det ble stilt spørsmålstegn ved at Shala onsdag kom med nye opplysninger som tidligere ikke var gitt i saken.

- Dette er sammenfallende med det vi så dagen før, at det er endringer i forklaringen. Jeg synes forklaringen hans svikter på en god del punkter, etter min vurdering er det en tilpasset forklaring ut fra de opplysningene som ligger i saken nå, sier aktor Asbjørg Lykkjen.

- Dette var ikke noen ny forklaring, men en supplerende forklaring ut i fra spørsmål som ikke ble stilt i avhør. Han har utviklet forklaringen, sier Furuholmen.

Vurderte å sette 50.000 på Asker-kamp
Follo-keeperen fortalte også at han vurderte å sette 50.000 kroner på oppgjøret mellom Frigg og Asker, men at det likevel ikke ble gjort.

2. divisjonsoppgjøret mellom Frigg og Asker i 2012 endte 7-1 til Frigg og er den andre kampen som danner grunnlaget for rettssaken i Oslo tingrett.

Shala ble hardt presset av aktor Astrid Lykkjen, men avviste at han noen gang har vært innblandet i resultatmanipulering av kamper.

Det samme hevdet medtiltalte Formosa Pape Mendy under sin forklaring tirsdag og onsdag. Vi fulgte dag to direkte!

Live Blog Følg kampfiksingsaken direkte fra Oslo tingrett - dag 2