SCORET: Ada Hegerbergs scoring holdt ikke mot USA onsdag. , 2015.  AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER
SCORET: Ada Hegerbergs scoring holdt ikke mot USA onsdag. , 2015. AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER

Hegerberg-mål ikke nok for Norge

-Vi gjør veldig mye bra i dag, sier landslagstrener Even Pellerud etter tapet for USA.

ALGARVE( TV 2) Norge tapte åpningskampen mot USA i Algarve Cup onsdag kveld.

De norske jentene tok ledelsen etter at Ada Stolsmo Hegerberg stanget ballen i mål like før pause.

- Veldig mye bra
I andre omgang slo imidlertid USA tilbake med to kjappe scoringer, og sørget med det for at oppgøret endte 2-1 i favør amerikanerne.

- Det var mye bra i dag. Mye å ta med seg videre. Dette var en ordentlig test mot et veldig godt lag, og jeg synes vi står bra i mot. Vi klarer å skape målsjanser og scorer et fint mål. Det kunne endt annerledes, men vi har en liten svak periode. Allikevel gir vi ikke opp og jager utligningen, det er jeg fornøyd med, sier landslagstrener Even Pellerud til TV 2.

Flott angrep resulterte i scoring
Norge fikk en enorm mulighet allerede i åpningsminuttene da Hegerbeg vant en duell inne i USAs 16-meter. Ballen landet i beina på Emilie Bosshard Haavi som avsluttet rett i en amerikansk jente.

USA tok deretter over initiativet i kampen og skapte flere muligheter uten å få ballen i mål.

Det skulle straffe seg. For like før pause bygget Norge opp et vakkert angrep på høyrekanten. Ballen ble slått inn i boksen hvor Hegerberg kontant stanget den i mål.

- Maren (Mjelde) finner Kristine (Minde) som legger et nydelig innlegg. Da var egentlig bare for meg å være på riktig sted til riktig tid, sier Hegerberg til TV 2.

To kjappe USA-mål
Norge begynte også den andre omgangen bra og fikk en enorm mulighet til å doble ledelsen da Solveig Gulbrandsen fikk avslutte fra kloss hold. Men USA slapp med skrekken.

Like etter fikk USA utligningen etter et vakkert skudd fra distanse. Og som om ikke det var nok, like etter ble de tildelt straffe etter at ballen traff hånda til Trine Rønning. Carli Lloyd satte ballen sikkert i mål og dermed hadde USA snudd kampen.

Neste kamp for Norge er mot Island førstkommende fredag.