Her har Young utnyttet megatabbe og gitt United seieren ett minutt før slutt

– Kanskje vår beste kamp for sesongen, sa Louis van Gaal etter 1-0 borte mot Newcastle.

Newcastle-Manchester United 0-1

Manchester United så lenge ut til å gå på et frustrerende poengtap borte mot Newcastle onsdag kveld, men i det 89. minutt fikk de målet de trengte for å holde følge i kampen om Mesterliga-plassene.

Newcastle-keeper Tim Krul, som hadde spilt en stor kamp frem til da, mottar ballen under press på fem-seks meter, og ender opp med å sende ballen rett ut i feltet og i bena på Ashley Young.

Upresset og ti meter fra et åpent mål gjorde engelskmannen ingen feil, og scoret kampens eneste mål.

Papiss Cissé var nære på å stange inn en utligning på overtid, men 0-1 stod seg kampen ut og sørget for at United gjorde som sine nærmeste rivaler onsdag og tok tre poeng.

Her skaffer du deg TV 2 Sport Premium

– Kanskje vår beste kamp
– Vi dominerte i 90 minutter. Det var kanskje vår beste kamp for sesongen. Vi fortjente seieren, men vi fikk ikke betalt i den første omgangen. Det var så vidt vi klarte det. Våre nærmeste konkurrenter vant også, så dette blir et rotterace, sa van Gaal etter kampen.

– Er det å vinne så sent en betaling for tålmodighet?

– Vi skapte mange sjanser og kunne ha scoret mye tidligere. Newcastle skapte også to gode sjanser, og David de Gea reddet oss et par ganger. Målet vårt var et resultat av Rooneys fantastiske løp, og det viser den hardtarbeidende mentaliteten i laget vårt. 

Uniteds seier var bare deres fjerde på bortebane denne sesongen, og van Gaal var naturligvis fornøyd med akkurat det.

– Jeg liker dette rotteracet vi er en del av. Spesielt når vi vinner, og spesielt når vi vinner borte. Det skjer ikke så ofte.

– Det skal være straffe
Van Gaal valgte å sette Falcao på benken fra start og bruke Rooney helt på topp, men det var i andre enden av banen kampens første «snakkis» oppstod. 

Emmanuel Rivière ble lagt i bakken innenfor 16-meteren av Chris Smalling, men dommeren ville ikke høre på Newcastle-spillernes rop på straffespark. 

Reprisene viste at Anthony Taylor kanskje burde ha pekt på 11-metersmerket.

– Det skal være straffe, var kommentator Kasper Wikestads dom.

Stempling, sparking og spytting
Gjestene var heldige ved den anledningen, men var ikke like heldige i nærheten av motstanderens boks.

Først var det Ander Herrera som smalt til fra 17 meter og bommet med en halv, før Rooney «chippet» ballen over Krul, men måtte se ballen trille harmløst utenfor Newcastle-målvaktens høyre stolpe.

Så ble det plutselig dårlig stemning på Old Trafford.

Cissé stemplet Jonny Evans på leggen i en duell, og sparket deretter etter United-spilleren. Evans svarte med samme mynt og så deretter ut til å spytte på Newcastle-spilleren. Cissé ville ikke være noe dårligere og gjorde det samme, men utrolig nok slapp begge unna kort for den skjemmende episoden.

Sjanse, på sjanse, på sjanse...
Så kom sjansene på rad og rekke.

Først ute var United og Maroune Fellaini med en heading fra kloss hold minutter før pause, før Rivière ble spilt alene med David de Gea ikke lenge etter på en kontring. Berøringen til franskmannen ble imidlertid for hard, og det stod derfor 0-0 til pause.

Sjansene fortsatte imidlertid å renne inn etter pause.

Første mann ut var Marcos Rojo fra langt hold, før Rivière nok en gang var farlig frempå. 

25-åringen møtte en heading fra Fabricio Coloccini fire meter fra mål, men de Gea presterte på utrolig vis å få avverget scoring.

Kampen bølget frem og tilbake, og neste store mulighet falt til gjestene. Og den var stor.

En nydelig pasning fra Ángel di María finner Fellaini foran mål, men Krul får avverget i første omgang. Ashley Young er fremme på returen, men også den får nederlenderen unna. Ballen faller så til Rojo, men heller ikke han klarer å få ballen mellom stengene og en stor sjanse renner ut i ingenting.

Megatabben
Kampen roet seg noe etter det, men Cissé burde sendt hjemmelaget foran etter halvspilt omgang da han ble spilt gjennom av Rivière. Skuddet til senegaleseren hadde imidlertid verken kraft eller retning. 

Avgjørelsen falt i det nest siste minuttet av ordinær tid da Newcastle-forsvaret rotet det til for seg selv under press fra Wayne Rooney, og Krul endte opp med å servere Young vinnermålet på et fat.

Slik startet lagene:

Newcastle: Krul - Janmaat, Williamson, Coloccini, R. Taylor - Obertan, Abeid, Sissoko, Ameobi, Riviere - Cissé

Benken: Anita, Gouffran, Perez, Gutierrez, Armstrong, Satka, Woodman

Manchester United: De Gea - Valencia, Smalling, Evans, Rojo - Herrera, Blind, Di María, Young, Fellaini - Rooney

Benken: Jones, Mata, Falcao, Januzaj, Lindegaard, Carrick, McNair