Dette innleide flyet får fagforeningen til å se rødt:
– Streikebryteri på et nytt nivå

Fagforeningen Parat forventer nå at internasjonale fagforeninger bidrar til aksjoner, etter at Norwegian leier inn en rekke fly for å begrense skadene av storstreiken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norwegian henter nå inn en rekke utenlandske leiefly for å begrense skadene av streiken.

650 piloter er i streik, og 35.000 passasjerer er ventet å rammes av streiken. 

– Ja, vi kommer til å leie inn fly og mannskaper i håp om at vi skal klare å gjennomføre en del Europa-ruter onsdag, sier informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, til TV 2. 

FØLG NORWEGIAN-KRISEN I VÅRT LIVESENTER

– Nytt nivå

Fagforeningen Parat mener streikebryteriet nå er tatt til et nytt nivå, og forventer at internasjonale fagforeninger kommer på banen i konflikten.

FORVENTER STØTTE: Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud. Foto: TV 2
FORVENTER STØTTE: Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud. Foto: TV 2
SETTER INN NYE FLY: Informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen. Foto: TV 2
SETTER INN NYE FLY: Informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen. Foto: TV 2

– Dette er like moralsk forkastelig og uakseptabelt ute i verden som her hos oss. Jeg både håper og tror at de vil komme og hjelpe oss med sympatiaksjoner og ting som kan bidra til å stoppe Norwegian i å gjennomføre streikebryteri, sier Hans-Erik Skjæggerud, leder i Parat. 

Norwegian på sin side, parerer med at de er på trygg juridisk grunn.

 – De ser ikke ut til å være opptatt av å finne en løsning, men å spille det streikebryteri-kortet. Vi er på trygg juridisk grunn, og det er klart at når datterselskapet vårt ikke kan levere de tjenestene de skal så må vi hente tjenestene fra noen andre, sier Sandaker-Nielsen.

Bemanningsbyrå

Det er ansatte i Norwegians datterselskap Norwegian Air Norway som streiker, og det er spekulert i om Norwegian vil slå datterselskapet konkurs for å forsøke å ansette pilotene i et bemanningsbyrå.

Det er særlig passasjerer som skal til europeiske storbyer selskapet håper å få av gårde med de innleide flyene.

Tirsdag kveld meldte SVT at svenske piloter var blitt ringt opp av bemanningsbyrået OSM Aviation. Senere meldte NRK at også norske og svenske piloter hadde fått disse henvendelsene.

Norwegian på sin side avviser dette.

– Dette er ren bløff fra foreningenes side. Norwegian har ikke tatt kontakt med piloter. Når det gjelder OSM, så kan jeg ikke svare for dem, men jeg kan garantere at de ikke har ringt på vegne av Norwegian, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til NTB.