HJEM TIL POLEN: Thomas Wozniak er på vei hjem, og lever god med å ta en omvei på grunn av Norwegian-streiken. Foto: Torbjørn Brandeggen/TV 2
HJEM TIL POLEN: Thomas Wozniak er på vei hjem, og lever god med å ta en omvei på grunn av Norwegian-streiken. Foto: Torbjørn Brandeggen/TV 2

Thomas (37) støtter streiken: – Bedre med fornøyde piloter enn misfornøyde piloter

BERGEN/FLESLAND (TV 2): Den streikerammede oljearbeideren må fly til Gdansk og ta toget hjem. Norwegian har innstilt alle flyvninger i Skandinavia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thomas Wozniak jobber på oljeplattform i Nordsjøen. Han kom med helikopter fra plattformen onsdag morgen, og skulle fly med Norwegian til Berlin og videre til sitt hjem i Polen. 

STREIK: Fra Tromsø lufthavn. Foto: Egil Pettersen/TV 2
STREIK: Fra Tromsø lufthavn. Foto: Egil Pettersen/TV 2

Flyet hans er blant de mange innstilte flyvningene til Norwegian, som er lammet av en stor streik. Han skal til Polen, og alle SAS-fly var fulle. Siste løsning ble et fly til Gdansk med Wiz air, noe som gjør at han må ta en stor omvei.

Fornøyde piloter

37-åringen er ikke sint på Norwegian.

– Jeg håper streiken løser seg, men det er viktig å ha de sosiale rettighetene på plass. Det er bedre for oss passasjerer med fornøyde piloter enn misfornøyde piloter, sier han.

Følg saken i vårt livesenter

Han er ikke den eneste som har ordnet seg transport med andre flyselskap eller andre transportmidler. I SAS-skranken på Flesland sitter Rune Brattåker. 

Stappfullt

Grytidlig onsdag hadde han allerede fulle morgenfly. 

– Det er fremdeles noen få plasser igjen utover dagen fra Bergen til Oslo. Men det begynner å bli fullt, sier han til TV 2.

– Alle morgenflyene er stappfulle, sier han.

Brattåker forteller at SAS opplevde et rush av passasjerer tirsdag ettermiddag og kveld. Rushet er trolig ikke over. Onsdag morgen er SAS.no nede. 

Prishopp i Tromsø

Tirsdag kveld var det mulig å kjøpe SAS-billett for 3600 kroner fra Tromsø til Oslo. Dyreste alternativ var 10.500 kroner, og prisene steg raskt. 

På Gardermoen er det stille og rolig på tross av streiken. 

– Det er en temmelig alminnelig morgen, kanskje litt færre folk. Norwegian har vært flinke til å infomere, slik at folk slipper en bomtur opp hit, sier pressetalsmann Lasse André Vangstein ved Gardermoen. 

Gardermoen bistår med informasjon til reisende. 

– Ved informasjonsskranken er det litt ekstra aktivitet, og vi har satt ut ekstra stoler i tilfelle det kommer folk som må vente ekstra lenge, sier Vangstein.