SNART ER JEG BORTE FOR ALLTID: Livsrådene til en person som hevder han er en døende 24-åring spres på nett. Les dem under. Foto: Colourbox/Reddit
SNART ER JEG BORTE FOR ALLTID: Livsrådene til en person som hevder han er en døende 24-åring spres på nett. Les dem under. Foto: Colourbox/Reddit

«Da jeg fikk vite hvor lenge jeg hadde igjen, ble det tydelig for meg hva som er viktig»

Livsrådene til det som skal være en døende 24-åring går verden rundt. Kanskje ikke så rart?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Jeg er bare 24 år, men jeg har allerede valgt ut det siste slipset. Det er det jeg skal ha på meg i begravelsen min om noen måneder».

Slik starter et innlegg fra det som skal være en døende mann, under tittelen «Snart er jeg borte for alltid, men det er ok så lenge noen leser dette».

Innlegget er ikke signert, ei heller verifisert, men personen som har lagt det ut kaller seg «A True wolf».

Innlegget ble først publisert på Reddit, og deretter spredt på nett. For uansett hvem som står bak innlegget, er det ingen tvil om at forfatteren inspirerer mange med sine livsråd.

«Kreftdiagnosen kom for sent til at jeg kunne gi meg et lite håp om et langt liv, men jeg innså at det viktigste av alt med døden er å sikre at du forlater denne verdenen litt bedre enn den var før du kom med dine bidrag», fortsettes det i innlegget.

Og:

«Da jeg fikk vite hvor lenge jeg hadde igjen, ble det tydelig for meg hva som er viktig. Så jeg skriver til dere av en selvisk grunn. Jeg vil gi mening til livet mitt ved å dele med dere det jeg har innsett».

Slik lyder rådene til innleggets forfatter: 

«Ikke kast bort tiden på en jobb du ikke liker. Det er åpenbart at du ikke kan lykkes i noe du ikke liker. Tålmodighet, lidenskap og dedikasjon kommer lett når du gjør noe du liker».

«Det er dumt å frykte andres meninger. Frykt svekker og paralyserer deg. Hvis du lar det skje, kan det bli verre og verre hver dag frem til det ikke er mer igjen av deg, men bare et skall av deg selv. Lytt til den indre stemmen din og kjør på. Noen kaller deg kanskje gal, men noen vil kanskje tenke at du er en legende».

«Ta kontroll over livet ditt. Ta fullt ansvar for det som skjer med deg. Begrens dårlige vaner, og prøv å ha et sunt liv. Finn en sport som gjør deg glad. Og mest av alt: Ikke utsett ting. La livet ditt bli formet av valgene du tar. Ikke av de du ikke tok».

«Sett pris på de rundt deg - venner og familie vil alltid være en kilde til styrke og kjærlighet. Det er derfor du ikke skal ta dem for gitt». 

Livet er en lekepark

Innleggsforfatteren skriver at du ikke har levd før du har satt merker etter deg, og avslutter med å be alle om å slåss for det de tror på – uansett hva det måtte være.

«Ha et meningsfullt liv, uansett hvordan du definerer det. Gå mot det. Stedet vi forlater er en vakker lekepark, hvor alt er mulig. Men, vi er ikke her for alltid. Livet vårt er et kort glimt på denne vakre, lille planeten som flyr med en utrolig fart mot det endeløse mørket i det ukjente universet. Nyt tiden din her med lidenskap. Gjør den interessant. Få full uttelling. Takk!» 

«Du kan flyte gjennom et liv som er skapt av tilfeldigheter, gå glipp av dag etter dag, time etter time. Eller så kan du slåss for det du tror på, og skrive en fantastisk historie om livet ditt. Jeg håper at du tar det riktige valget».