Audi Q7 har Europa-premiere på bilutstillingen i Genéve akkurat nå.
Audi Q7 har Europa-premiere på bilutstillingen i Genéve akkurat nå.

Denne nyheten er virkelig stor

Helt ny Q7 er på plass i Genéve.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bilutstillingen i Genéve  er i gang og en av de største – i dobbel betydning – nyhetene er denne: Andre generasjon Audi Q7.

Dette er Audis flaggskip-SUV og en bil som kommer til å være drømmen for mange norske familier de kommende årene. Plass til sju, 4x4, solid bakkeklaring og alt du kan ønske deg av luksus, det er noen av Q7s egenskaper.

Skarpere linjer

Og her er du ikke i tvil om at det er snakk om helt ny bil I forhold til første generasjon er designet betydelig strammet opp. Linjene har blitt skarpere, særlig i fronten.

Det gjør at bilen ikke ser riktig så stor og ruvende ut som forgjengeren. Det har nok også vært viktig for Audi. Første Q7 fikk aldri veldig mye skryt for designet, og ble fort en litt gammel bil.

Kristine fikk Audi Q7 i julegave

 Lekker familiebil

- Utenpå virket første generasjon større, men det er nok å åpne døren på den nye - så ser du at den virkelig er diger. Interiøret har også fått en nødvendig oppdatering. Selv om du kjører stor SUV, får du faktisk en liten sportsbildose også. Q7 har nemlig blant annet fått samme instrumenthus som lillebror TT, forteller Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen. Han har sett nærmere på Q7 i Genéve.

Q7 har fått helt nytt interiør - og skiller seg virkelig fra forgjengeren.
Q7 har fått helt nytt interiør - og skiller seg virkelig fra forgjengeren.

- Det er dessverre ikke så mange som har mulighet for å kjøpe denne som nybil, men de som kan er noen skikkelige heldiggriser. Dette har virkelig blitt en lekker familiebil, med kvalitetsfølelse som går utenpå de aller fleste konkurrentene, sier Vegard.

Nå kan du få monster-SUV-en på tilbud

Tøff konkurranse 

Når Q7 kommer til Norge i vår, går den rett i strupen på en annen stor nyhet: Nemlig nye Volvo XC90.

De to skal krige om kundene i en av de mest ekskusive bilklassene. Hvem som vinner den kampen, er absolutt ikke gitt på forhånd. Volvo har hatt en fantastisk start på lanseringen av ny XC90 og har snart 700 kontrakter inne. Det betyr at den etter alt å dømme blir klassens klare bestselger i 2015.

Men når Q7 ruller inn med en rekke modellversjoner og svært mye å velge mellom av både motorer og utstyr, skal nok også Volvoen få merke konkurransen.

- Nå skal vi kjøpe drømme-familiebilen

Designet er strammet opp, men fortsatt er dette en av de største personbilene du kan kjøpe.
Designet er strammet opp, men fortsatt er dette en av de største personbilene du kan kjøpe.

Norsk politi skal kjøre luksus-SUV