«Zucca»: – Det var tøffe forhandlinger

Mats Zuccarello Aasen blir værende i New York Rangers. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo/New York (TV 2 Sporten):Etter mye om og men er det klart: Matz Zuccarello blir å se i New York Rangers også de neste fire årene.

– Jeg har vært nervøs for å bli tradet, men det ordnet seg det. Vi møtte hverandre på halvveien og begge parter var fornøyde med det. Det viktigste for meg var å bli her og være en del av et lag som har muligheten til å gå hele veien nesten hvert år, sa Zucca etter seieren mot Nasville Predators natt til tirsdag. 

«Zucca»: – Mye drittsnakk
– Det var tøffe forhandlinger. Mye snakk og drittsnakk. Ikke fra min side, men fra alle parter. Det er sånn det skal være. Til slutt ble alle fornøyde og det er en god følelse å vite at man skal være her en stund til, sa han til TV 2. 

Se intervju med Mats Zuccarello øverst i videovinduet. 

Ifølge New York Daily News skal avtalen ha en verdi på 18 millioner dollar over fire år. Det vil i så fall gi nordmannen en «norsk» årslønn på 34,5 millioner kroner.  Dermed er «Zucca» Norges best betalte nåværende utøver. 

Det er et solid hopp opp fra ettårskontrakten som i fjor sommer sikret ham 21 millioner kroner i året.

Zucca kan ikke «trades» – altså  byttes vekk – det første året, men han har ingen beskyttelse de tre neste årene. 

– Spiller jeg dårlig blir jeg jo byttet vekk uansett, så det er opp til meg selv, sier Zuccarello. 

«Zucca» er dermed på kontrakt til 2018/19-sesongen. Det samme er rekkekamerat og bestevenn Derick Brassard. Den siste i rekken, superstjernen Rick Nash har tre år igjen av kontrakten. 

Sather: – Vi tok hverandre i hånda
Lørdag ble det meldt fra flere pålitelige hold at nordmannen kunne bli «tradet», altså i praksis bli byttet mot en annen spiller i NHL, men sent mandag kveld norsk tid kunne Rangers-president Glen Sather fortelle at det hele er klart:

– Vi tok hverandre i hånda på det i går, sa han på en pressekonferanse i Madison Square Garden. 

– De ba om mye mer penger
Etter det TV 2 vet, skal Zuccarello og hans representanter ha krevd minst fem millioner dollar årlig i lønn over fire år

Ifølge New York Post-journalist og Rangers-ekspert Larry Brooks hadde «Zucca» vært på vei ut portene om han ikke hadde firet på kravene.

– Rangers hadde nok kvittet seg med ham om han ikke hadde sagt «ja» til tilbudet. Jeg tror Rangers var ferdige på fredag. Deres endelige tilbud var 4,5 millioner dollar i året. Zuccarellos folk ba om mye mer. Om Zuccarello ikke hadde kommet tilbake til Rangers på lørdag eller søndag, tror jeg han hadde blitt byttet bort, sier han til TV 2.

På spørsmål på pressekonferansen om han var klar til «trade» nordmannen, var Sather kryptisk:

– La oss si at jeg jeg gjorde det klart at han var på markedet. Om det faktisk kunne ha skjedd, er en annen historie.

– Glad det ordnet seg
Sather fortsatte så med å si at han «liker alt» ved Zuccarello, noe også Rangers-trener Alain Vigneault ga uttrykk for på samme pressekonferanse.

– Jeg er glad det ordnet seg. Han er en ung spiller som bare er inne i sine første, hele år i NHL. Han har et stort konkurranseinstinkt og er veldig god, så jeg tror han bare kommer til å bli bedre. Jeg er veldig glad for at vi har sikret oss ham for de neste fire årene.