SNARVISITT: Aksel Lund Svindal er en kjapp tur hjemme i Norge etter at han tok avgjørelsen om å stå over de resterende rennene i verdenscupen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SNARVISITT: Aksel Lund Svindal er en kjapp tur hjemme i Norge etter at han tok avgjørelsen om å stå over de resterende rennene i verdenscupen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Lund Svindal går i strupen på FIS 

Aksel Lund Svindal mener det er på høy tid å avskaffe regelen som holder han ute resten av sesongen.

Oslo (TV 2): - Alpint bør jo være tjent med at de beste utøverne kommer seg så fort tilbake fra skade som mulig. Så jeg tror ikke det er markedsavdelingen i FIS som har lagd den regelen, eller publikum som kommer og ser på konkurranser, sier Aksel Lund Svindal til TV 2.

32-åringen er i Norge på en snarvisitt, og legger ikke skjul på at han er opprørt over FIS-regelen som var hovedgrunnen til at han tok avgjørelsen om å stå over de resterende rennene etter VM. 

- Frustrerende

Regelen sier at da Lund Svindal ble skadet i oktober, fikk han status som skadet og mistet fire rankingplasser (fra 1.- til 5.-plass).

Fortsatt beholder han da en god startposisjon neste sesong, men dersom han hadde returnert hadde han mistet skadestatusen. Men så få renn igjen av sesongen vil han ikke ha mulighet til å forbedre en 5. plass. 

Håpløst mener 32-åringen. 

- I utgangspunktet er jeg frustrert over den regelen. Jeg syns det er veldig teit, for det gikk utover meg, og det kan fort gå utover mange andre også. Det er en regel som virker mot sin hensikt i mange sammenhenger, og det bør være muligheter til individuell tilpasning, mener han. 

- Er det på tide med en endring?

- Min personlige mening er jo at den regelen ikke er bra. Tenk om jeg hadde vært 100 % restituert, og alle hadde rådet meg til å kjøre på ski, men jeg måtte være taktisk. Det var litt klønete for min del nå siden jeg egentlig trenger mer restituering, men det kunne jo vært en situasjon der det var ekstremt klønete, understreker Lund Svindal. 

Regelen gjør seg også gjeldende for profilerte løpere som Bode Miller og Erik Guay denne sesongen. 

- Matchballen ligger hos Hirscher

Til helga blir Lund Svindal tilskuer under verdenscup-konkurransen i Kvitfjell, og skal mane frem Kjetil Jansrud i kampen om sin første verdenscup-tittel. Det tror likevel 32-åringen blir tøft. 

- Det er gøy at vi norske klare å pese Hirscher hvert år, men det hadde jo vært enda kulere om vi hadde klart å ta han ordentlig snart. Så jeg håper Kjetil tar det i år, men matchballen ligger hos Hirscher sånn som det ser ut nå, sier Aksel Lund Svindal til TV 2.

Med sine 1128 poeng ligger den sterke østerrikeren an til å vinne verdenscupen sammenlagt for fjerde året på rad.

Lund Svindal har vunnet verdenscupen i 2007 og 2009, men har ikke klart å hamle opp med Hischer de siste sesongene.

- Jeg kjenner meg igjen i det å ligge nære Hirscher, men så bikker det litt hans vei på slutten. Han trekker seg litt tilbake i flere intervjuer nå der han sier at Kjetil er favoritt, men så er det han som er i førersetet. Han er en hard nøtt å knekke, understreker han.

Hirscher er nesten 200 poeng foran Kjetil Jansrud før tre destinasjoner gjenstår.