Statsadvokat Kristin Røhne (t.v.) og statsadvokat Alvar Krafft Randa (t.h) er aktorer i rettssaken mot fem personer i en grov overgrepssak som begynte i Drammen tingrett mandag.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Statsadvokat Kristin Røhne (t.v.) og statsadvokat Alvar Krafft Randa (t.h) er aktorer i rettssaken mot fem personer i en grov overgrepssak som begynte i Drammen tingrett mandag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Babyovergrep var del av BDSM-lek

DRAMMEN TINGRETT (TV 2): Den overgrepstiltalte 32-åringen forklarte seg om ett av overgrepene mot kjærestens baby.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Overgrepet skjedde ifølge tiltalen 29. januar 2013 og likestilles med samleie. Jenta var to og en halv måned gammel.

32-åringen, hans daværende kjæreste som er barnets mor (23) og en annen tiltalt mann (27) deltok under overgrepet. 32-åringens rolle skal ha vært å filme det som skjedde.

32-åringen forklarte at han og kjæresten hadde diskutert på forhånd at babyen skulle være med under sexleken. Dette skal også ha blitt tatt opp med den andre mannen som var til stede.

En del av et rollespill

I avhør har den tiltalte 32-åringen forklart at overgrepet skjedde som del av et rollespill. Aktor har brukt mye tid under utspørringen på å belyse parets seksuelle preferanser.

BDSM, som går ut på at noen tar kontroll over andre i den seksuelle situasjonen, skal ha vært en sentral del av parets sexliv.

Under slike sexakter avtaler partene et ord de skal bruke om de vil at den andre skal stoppe. 32-åringen fortalte at ett slikt ord de hadde avtalt var «rabarbra».

32-åringen forklarte i retten at han oppfattet at han og kjæresten var likestilte i forholdet og at han ikke presset henne til å gjøre ting hun ikke ville. Samtidig er det klart at han hadde den dominante rollen og hun den underdanige.

I et avhør 29. oktober forklarte 32-åringen seg om overgrepet mot kjærestens baby. Han sa:

– (NN, kjæresten) kunne brukt passordet til å stoppe det, men det gjorde hun ikke.

Overtalte kvinnen

I samme avhør sier han at han er ganske sikker på at han og den andre mannen overtalte 23-åringen til handlingen.

– Du har beskrevet deg selv som manipulerende, at du liker å bestemme. Og så har du en som er villig til å være med på alt. Føler du at, sett i lys av hvordan du beskriver henne, du med hånden på hjertet kan si at du ikke har pushet henne? spurte statsadvokat Alvar Krafft Randa

– Jeg føler jeg ikke har pushet henne til ting hun ikke vil være med på, svarte tiltalte.

Jentas mor sitter også på tiltalebenken i Drammen tingrett. Hun er meget sterkt preget og hikster og gråter når spørsmålene handler om overgrepene mot jenta. På ett tidspunkt måtte kvinnens forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen be om en pause.

– Hun er i kontakt med sine føleleser, og det er et kaos. Men hun må gjennom dette og har forberedt seg, men dette er det ikke mulig å forberede seg på. Så hun tar det selvfølgelig ekstremt tungt, sier Pedersen til TV 2.

– Kjæresten forklarer at det var et jevnbyrdig forhold. Er hun av samme oppfatning?

– Det skal hun forklare seg om torsdag og fredag.

Tre menn og to kvinner står tiltalt i det som betegnes som en av de alvorligste overgrepssakene som noen gang er reist i Norge. 32-åringen som forklarer seg tirsdag, har erkjent straffskyld for alle punktene han er tiltalt for.

Mennene risikerer forvaring.