Ford har en rekke nyheter på gang i Genéve denne uken. Kvelden før det braker løs, viser de noen av dem.
Ford har en rekke nyheter på gang i Genéve denne uken. Kvelden før det braker løs, viser de noen av dem.

Nå braker det løs - bilnyhetene står i kø

Broom er på plass i Geneve, nå er det klart for bilutstilling!

Akkurat nå er bilprodusenter fra hele verden på plass i Sveits. Det er klart for den årlige bilutstillingen i Genéve - og i år står nyhetene virkelig i kø.

Etter noen tunge år med etterdønninger av finanskrisen, peker pilene nå oppover for bilsalget i store deler av verden, også Europa. Og optimismen er tilbake i bilbransjen.

Kvelden før det braker løs 

- Det er lenge siden vi har sett en bilutstilling med så mange nyheter. Mye har lekket ut på forhånd, men det er også grunn til å vente mange godbiter underveis i Genéve. Dette er virkelig et eldorado for oss bilinteresserte, sier Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen.

Sammen med resten av Broom-redaksjonen er han på plass i Genéve. Kvelden før det braker løs har en rekke bilprodusenter invitert til egne arrangementer.

Se hva Mathias kom over på Spania-ferie

Spesiell stemning  

Broom-gjengen er akkurat nå hos Ford, som blant annet viser den nye supersportsbilen GT - og Focus RS.

- Det er alltid en helt spesiell steming like før dørene åpner den første dagen. Det er mye forventninger, mye å glede seg til. En utstilling som dette er et eneste stort utstilligsvindu for det bilprodusentene skal komme med de neste årene. Og det er ikke rent lite, sier Møller Johnsen.

Høyt tempo

Broom satser på eget livesenter, direkte fra Genéve-utstillingen fra den åpner tirsdag.

Her blir det oppdateringer med en gang de ulike nyhetene blir avslørt, det blir bilder og bildeserier fra de ulike standene - og ikke minst  blir det chat og mulighet til å stille spørsmål til Broom-redaksjonen som kommer til å holde høyt tempo mellom de ulike merkene og standene. 

- Vi gleder oss stort! Og det håper vi alle Broom-lesere også gjør, avslutter Møller Johnsen.

Topp 15: Spennende bilnyheter i 2015