Christer Falck: – Deltakerne tror de er smarte og prøver å lure oss

Robinson-programlederen føler han må gjøre noen grep for å beholde kontrollen. 

At tidlige allianser kan være veien til et langt liv i Robinsonekspedisjonen vet programleder og tidligere vinner Christer Falck alt om.

I søndagens episode er han svært tilfreds med å ha splittet lagene Himbuyan og Matalahod slik at deltakerne må finne seg nye allianser på et nytt lag. 

Prøver å «out smarte»

Gjennom snart 15 år som Robinson-programleder vet han at deltakerne ofte føler seg veldig trygge rundt denne tiden. 

– De bygger allianser og føler at de har full kontroll i spillet, og prøver å out smarte vi som lager dette her. Det er et veldig godt tidspunkt å fucke opp alt på, sier han fornøyd. 

Ved å splitte gruppene mister deltakerne sine allianser. Programlederen er derfor spent på hva som skjer etter det. 

– Det vi gjør nå er å ødelegge, sånn at folk må bygge opp nye allianser. Så får vi se hva som er viktigst. Er det de første alliansene man lager, eller er det de siste? undrer han. 

Respekt for Stig Arild

Etter de to nye lagene ble dannet valgte Jeanette Emberland (24) å benytte seg av alle ekstrastemmene sine for å bytte lag. Til stor skuffelse for Stig Arild Rønningen (45) som ikke har vunnet noen konkurranser med laget sitt frem til nå. Christer har stor respekt for måten han reagerte etter at byttet var et faktum.  

– Det gjorde at han ble jævlig sur, men jeg synes det var fint av ham at han sa fra. Han er en høflig søt mann, som sjelden skriker og hyler, men jeg fikk litt ekstra respekt for ham da han så meg hardt inn i øya og var skikkelig såra over Jeanette, tilføyer Christer.

ANGRER: Jeanette Emberland (24) valgte å bytte lag.
ANGRER: Jeanette Emberland (24) valgte å bytte lag.
SKUFFET: Stig Arild Rønningen (45) måtte ufrivillig gå fra laget sitt.
SKUFFET: Stig Arild Rønningen (45) måtte ufrivillig gå fra laget sitt.

Blir husket

Om lagbyttet til Jeanette var et smart trekk gjenstår å se i de neste episodene. 

– Jeg ville sikkert gjort det samme som Jeanette, det kan godt hende at det var lurt. Men vi får se nå om Stig Arild er langsur eller ikke. Hvis du tråkker på noen så tidlig i spillet er det gjerne noe som huskes veldig veldig lenge, understreker Christer.

I søndagens episode var det Anne Sofie Kvistnes (38) som enstemmig måtte forlate konkurransen etter en svak innsats under kappestriden. I tillegg fikk hun også noen ekstrastemmer mot seg. 

– Det gjorde at deltakerne brukte tre ekstrastemmer på tull, som kan vise seg å være dyre å bruke til seinere, for det kan fort svi når vi går inn i episode fem, for det kommer til å bli «mayham» i neste øyråd. Gled dere, avslutter programlederen.