VINNER «ALLTID» NÅR HAN STARTER: Jonathan Parr (høyre) har statistikken på sin side. Her i duell med Charltons Johann Guomundsson.Foto: Scanpix.
VINNER «ALLTID» NÅR HAN STARTER: Jonathan Parr (høyre) har statistikken på sin side. Her i duell med Charltons Johann Guomundsson.Foto: Scanpix.

Sjekk denne Parr-statistikken før «årets viktigste kamp»

Ipswich-supporterne bør håpe at nordmannen starter sesongens viktigste kamp på søndag.

Mens Ipswich har tapt fire av sine siste ni ligakamper, vinner de så godt som hver gang Jonathan Parr får starte.

Faktisk har laget vunnet de seks siste nordmannen har startet, og de har kun tapt én av de 16 ligakampene Parr har starte totalt denne sesongen.

– Det er en solid statistikk det, humrer Parr.

– Og jeg har faktisk startet mot en del av de bedre lagene, og det er ganske jevnt fordelt hjemme og borte. Dette er selvsagt en statistikk jeg gjerne vil opprettholde, sier Parr til TV 2 Sporten.

Se Norwich-Ipswich på TV 2 Sport Premium 2 og Sumo 15.05 på søndag! 

– Den viktigste kampen i sesongen
Og skulle han klare det, vil en hel by gå smilende på jobb mandag. Søndag står nemlig erkerival Norwich på motsatt banehalvdel.

Derbyet heter i utgangspunktet East Anglian Derby, men har etter hvert fått navnet Old Farm av mange.

– Det er den viktigste kampen i sesongen, slår Parr fast.

– Man vet betydningen av denne kampen for klubben og ikke minst for fansen. Nå er dette et toppoppgjør i tillegg, som dreier som om opprykk til Premier League, det gjør at det kommer til å bli enda mer trykk. Vi tapte hjemmekampen, nå må vi skape balanse. Det er bare å kline til.

Hjemmekampen var blant kampene Parr ikke startet. Da var han skadet. Derfor verker han litt ekstra etter å få starte på søndag.

– Jeg håper å bidra mye den resterende delen av sesongen. Jeg har vært klar til å bidra når jeg har fått sjansen, og nå er det alt å spille om. Det er tre poeng opp til direkte opprykk, det er det som er målet nå.

– Vi har ikke pratet sammen
Kampen på søndag gir også en sjelden mulighet til å se to nordmenn som møtes i engelsk ligafotball. Det er ikke like vanlig som det en gang var. Men Parr og Tettey har ikke giret hverandre opp i forkant av derbyet.

– Vi har ikke pratet sammen, og vi har ikke sendt hverandre meldinger heller. Litt spesielt blir det, men vi er gode venner, og vi kan ta en hyggelig prat etter kampen. Det viktigste er at vi slår dem.

Derbyet mellom Norwich og Ipswich er et meget hett oppgjør. Kanskje får man se dette derbyet i Premier League neste sesong.

– Det hadde vært moro å spille dette derbyet i Premier League, men for å være helt ærlig er jeg fornøyd om vi rykker opp. Jeg bryr meg ikke så mye om hva som skjer med dem.