Manglerud Star sjokkerte Sparta

Østfold-laget slet stort i Manglerudhallen og mistet 3. plassen til Frisk Asker. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 M/S - Sparta 4-2: 

Manglerud Star er godt plassert på en 9. plass og hadde ingenting å spille møt i møtet med Sparta. Gjestene fra Sarpsborg var i en helt annen situasjon og trengte poeng for å holde tak om 3. plassen i Get-ligaen. 

Til tross for en god start da Jonas Karlsson sendte gjestene i føringen, fikk Sparta det tøft i Manglerudhallen. Mye slurv førte til slutt til 2-3-tap.  

- Sparta er et lag jeg ikke blir klok på, så jeg vil ikke avskrive dem i et sluttspill til tross for dette resultatet, sa TV 2s hockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm i HockeyXtra.  

Tapet i Manglerudhallen førte til at Frisk Asker tok steget opp på 3. plassen på tabellen etter seieren mot Lillehammer. 

Selv var Sparta-trener Mikael Krernström svært misfornøyd med å miste bronseplassen. 

- Vi pisser det bort. Andre periode er horribelt dårlig. Vi har ikke en god pasning, vi vinner ikke en eneste nærkamp eller et først på en eneste puck, sa Kvernström til TV 2 etter kampen. 

- Neste kamp må vi vinne. Dette er for dårlig. 

Stenersen snudde i andre periode

Med Frisk Asker i hælene, var kun tre poeng godt nok for Sparta i bortemøtet med Manglerud Star, og gjestene får akkurat den starten på oppgjøret de trengte. 

Drøye to minutter ut i oppgjøret sendte Jonas Karlsson Sparta i føringen. 

Men M/S ga seg ikke til tross for kun æren å spille for. Syv minutter før første pause satte Raymond Bamberg inn utligningen, før Michael Stenersen snudde kampen for M/S to minutter ut i andre periode. 

Tre minutter ut i tredje periode smalt vertene til igjen. I overtall fem mot fire lekte Magnus Hoff seg i Spartas sone før han serverte Michael Stenersen som økte til 3-1. 

Men gjestene ville ikke tape uten kamp. To minutter senere reduserte Dion Knelsen til 2-3. I sluttminuttene presset Sparta hardt i overtall, men spill preget av for mye slurv ga M/S muligheten til å avgjøre. 

Med få sekunder igjen på klokka unyttet Raymond Bamberg slurv fra gjestene og kunne enkelt fasette resultatet til 4-2 i åpent mål.

Frisk tok over bronseplassen

Frisk Asker var like bak Sparta på tabellen før søndagens oppgjør mot Lillehammer og trengte tre poeng for å ta opp kampen om bronseplassen. 

Etter en målløs første periode i Kristins Hall, fikk Frisk fart på sakene. Eric Castonguay og Denny Kearney sørget for 2-0 før halvspilt andre periode, men Joakim Arnestad-Eidsæther reduserte ni minutter før andre vanningspause. 

To minutter ut i sluttperioden utlignet Derek Arnold til 2-2, men halvveis ut i perioden ordnet Mikael Dokken 3-2-seier for Frisk Asker. Tre poeng, og Sparta-tap i Manglerudhallen, fører Frisk Asker opp på 3. plass i Get-ligaen før siste runde i årets grunnspill i Get-ligaen. 

Resultater fra den nest siste runden i Get-ligaen søndag 1. mars: 

Stjernen - Lørenskog 4-1

Lillehammer - Frisk Asker 2-3

Manglerud Star - Sparta 4-2

Kongsvinger - Storhamar 6-2