Regner ikke med Petter Northug i gullkampen 

Sveriges landslagstrener Rikard Grip tror Northug er for sliten.

Se Camp Falun 24-7 her!

Etter å ha sett Petter Northug utklasse Calla Halfvarsson på fredagens stafett, mener den svenske langrennstreneren Rikard Grip at Northugs medaljesjanser på søndagens femmil er små.

– Det blir svensk gull, og så tror jeg Daniel Richardson får revansje og tar bronse. Dario Cologna tar sølv, kommer det fra Grip etter medaljeseremonien fredag kveld.

Les alt om vintersport her!

– Calle har aldri vært nærmere
Han tror Petter Northug merker kjøret, og ikke kommer til å henge med i toppen når startskuddet for herrenes femmil går kl. 13.30 søndag.

– Han kommer til å kjenne at han er sliten etter et langt mesterskap, og dessuten kommer det til å bli gått i et veldig høyt tempo, sier Grip, som også er bombesikker på at Calle Halfvarsson kunne hamlet opp med Northug i fredagens spurtoppgjør – dersom han hadde vært først inn i den siste svingen.

– Calle har aldri vært så nærme som han var på fredag. De to lå svært tett inn i svingen, og hadde Calle vært først inn er jeg ikke sikker på om Petter hadde vunnet spurten.

Tror på Olsson
– Hva er det med denne evige duellen mellom Norge og Sverige? Er det humor eller alvor?

– Det er vel litt begge deler. Selvsagt er det en del alvor, vi kjemper jo mot hverandre. Men fremfor alt er det et show som vi byr på, sier Grip.

Den svenske landslagstreneren tror Johan Olsson er favoritt på femmila.

– Både den lille og den store Mördarbakken passer Johan bra. Og så får vi håpe været er med oss, sier Grip.

Disse fire går femmila for Norge:
Petter Northug
Martin Johnsrud Sundby
Niklas Dyrhaug
Didrik Tønseth

Se og hør hele intervjuet med Rikard Grip øverst!

Og følg herrenes femmil i Camp Falun-livesenteret fra kl. 13.30!