Slik latterliggjør egyptere IS med satirevideoer på nett 

Håner IS' hellige «nasjonalsang» med humoristiske parodier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Egyptisk ungdom og aktivister har sin egen måte å kjempe mot Den islamske staten (IS) på. Oppskriften er å latterliggjøre IS sine selvhøytidelige propagandavideoer.

Se video øverst i saken.

Med beats og rytmer på «nasjonalmeldodien» til IS finnes det nå et uttall videoer på sosiale medier. Noen klipp er laget med video fra tv-serier. Andre går lenger og kler seg ut som Jihad John klar til halshugging.

Humor tar brodden av skremselsvideoene som IS bruker systematisk. En syrisk gruppe som kaller seg Daya al-Taseh har også laget satiriske humorinnslag om IS. 

Denne brukeren promoterte tidligere IS åpent. Kontoen er nå sperret. FOTO: Skjermdump
Denne brukeren promoterte tidligere IS åpent. Kontoen er nå sperret. FOTO: Skjermdump

Italienere taklet også en trussel om at IS er på vei for å ta Roma, med humor.

Trusselen kom i et videopptak av en forferdelig henrettelse av 21 kristne i Libya. Men i stedet for å skape panikk, skapte den en bølge med vitsing og latterliggjøring.

Den opprinnelige meldingen ble lagt ut av IS-sympatisør Abu Adullah Britani som skrev: #We_Are_Coming_O_Rome, Vi kommer med massakre. Senere fulgte han opp med å skrive #We_Are_Coming_o _Rome, vi skal innføre Sharia og bruke det skjeve tårnet i Pizza til å kaste ut homofile.

Pizza-refaransen istedet for Pisa var neppe ment å være morsomt, men det satte igang en interaktiv latterbølge utenom det vanlige. Her er noen av de mest delte twitter-vitsene: