MIDDAG: Shabista Srivastava mater kjæleapen Chunmun. Foto: AFP Photo
MIDDAG: Shabista Srivastava mater kjæleapen Chunmun. Foto: AFP Photo

Ektepar testamenterer formuen til apekatten Chunmun

Brajesh og Shabista Srivastava fra India behandler kjæleapen som en sønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et indisk ektepar vil være helt sikre på at Chunmun (10) blir ivaretatt om de dør før ham. Apekatter av Chunmuns rase kan visstnok bli opp til 40 år gamle.

Ifølge Sky News sier det barnløse ekteparet at Chunmun har beriket livene deres, og at de skylder all sin rikdom og suksess til ham. 

Shabista Srivastava (45), som er advokat, sier at apen er som en sønn for henne. Paret bryr seg ikke om at noen kanskje ler av dem.

Ifølge ekteparet selv var de fattige frem til 2005, da Chunmun kom inn i livet deres. Siden den gang har det gått mye bedre. De eier nå sitt eget hjem, og driver flere selskap. Alle er oppkalt etter apekatten. 

Washington post skriver at ekteparets formue er på flere millioner rupi. Én million rupi tilsvarer omtrent 123 000 norske kroner.

Chunmun selv har et eget rom i huset, selvsagt med air condition, og favorittmaten er kinesisk. Den spiser han helst med te eller mangojuice til.

Foreldrene har også gått til anskaffelse av en kjæreste til Chunmun, apekatten Bitti. Hundrevis av mennesker inviteres hvert år til de to apekattenes «bryllupsdag», skriver Sky News.

Dessverre for Bitti må hun se langt etter arven etter ekteparet Srivastava, for når Chunmun dør går resten av pengene til en veldedig organisasjon med fokus på alle aper i India.