Volvo gjør seg klare til å lansere nye XC90. Men først kan de feire at fjoråret ble deres beste salgsår noensinne.
Volvo gjør seg klare til å lansere nye XC90. Men først kan de feire at fjoråret ble deres beste salgsår noensinne.

De har aldri solgt flere biler 

Og dette kan bare være starten for Volvo.

Mye peker i riktig retning hos Volvo om dagen. Etter å ha investert store beløp i teknologi og modellutvikling, gjør svenskene seg nå klare for det som blir deres viktigste nybillansering på mange år: Nemlig nye XC90.

Den blir først ut av en rekke nye modeller, der mange skal baseres på den helt nye SPA-plattformen. 

Merkes på bunnlinjen 

Men allerede før XC90-ene skal begynne å rulle ut fra fabrikken i Göteborg, er det grunn til feiring hos Volvo.

Når 2014 nå er endelig oppsummert, viser nemlig tallene at Volvo satte salgsrekord i fjor. De endte på 465.966 biler, det er det høyeste Volvo-salget noensinne,og markerer en økning på 8,9 prosent i forhold til året før.

Det gode salget merkes også på bunnlinjen. Fjoråret endte med et overskudd på rundt 2,2 milliarder svenske kroner. Også det er en økning fra 2013, da endte resultatet på 1,9 milliarder.

Anders takket nei til en million for sin gamle Volvo

Øker mest i Kina

At Volvo klarer så gode resultater til tross for at de mangler de helt store nyhetene, blir internt i bilbransjen ansett som en sterk prestasjon.

Det er Kina som nå er det store vekstmarkedet for Volvo. Etter de ble overtatt av kinesiske Geely, har Volvo startet en kraftig offensiv på sitt nye "hjemmemarked". Det går bra også i Europa, mens salget i USA har vært lavt i flere år. Her mangler de aktuelle modeller, og de amerikanske Volvo-forhandlerne kan nok ikke få nye XC90 fort nok ut i sine butikker.

Nye modeller 

Nå skal Volvos mål være å passere en halv million biler i inneværende år. Og det er bare starten. Ambisjonen er å passere 800.000 biler ved utgangen av 2020. 

For at de skal klare det, blir nye XC90 en svært viktig bil. Hos Volvo gleder man seg også til ny V90 som skal erstatte dagens aldrende V70. Den store sedanen S80 kommer også snart i ny versjon, den skal da hete S90.

Nå kommer denne tilbake, i alle fall i navnet

Interiøret på nye XC90 danner utgangspunkt for interiørdesignet på en rekke Volvo-modeller i årene som kommer.
Interiøret på nye XC90 danner utgangspunkt for interiørdesignet på en rekke Volvo-modeller i årene som kommer.

LES OGSÅ: Volvo kler av en stor nyhet