TELLER PÅ KNAPPENE: Marit Bjørgen forteller at hun vil vurdere langrennsfremtiden i april. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TELLER PÅ KNAPPENE: Marit Bjørgen forteller at hun vil vurdere langrennsfremtiden i april. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bjørgen: - Jeg skal bruke april til å tenke meg om

Skidronningen er usikker på fremtiden.

Falun (TV 2): Marit Bjørgen (34) gikk inn til sølv på Falun-VMs siste dag. Medaljen kan fort bli den siste Bjørgen tar i mesterskapssammenheng.

Bjørgen innrømmer at hun har tenkt på hva hun skal gjøre etter at karrieren er over.

– Jeg skal bruke april til å tenke meg om, sier Bjørgen.

– Hvem skal du diskutere med?

– Først og fremst er det meg selv. Det er jeg som må finne ut av hva jeg lyst til å gjøre. Nå har jeg ikke hatt noen tanker rundt det, men når sesongen er ferdig må jeg tenke hva jeg skal gjøre fremover. Neste sesong er det ikke mesterskap, men det er et OL om tre år. Jeg har skrevet avtaler frem til 2018, så det kan være aktuelt, sier Bjørgen.

Det kan også bli aktuelt å legge opp etter inneværende sesong.

– Jeg skal si fra den dagen jeg har bestemt meg. Man må være fullt motivert for å legge ned det som kreves for å være med i toppen. Hvis ikke motivasjonen er der, er det tøft å være med, sier Bjørgen.

Therese Johaug håper Bjørgen bestemmer seg for å fortsette, men er innstilt på at Bjørgen en eller annen gang legger opp.

– En dag skjer det. Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det ennå, for jeg synes det er skremmende å tenke på det, sier Johaug.

– Den dagen når det skjer er det en stor brikke som blir borte. Det blir veldig rart for oss, legger Johaug til.

Gullvinneren tror Bjørgen er motivert for å fortsette.

– Men det viktigste er at hun tar en avgjørelse som hun er 100 prosent fornøyd med selv. Hun må ofre mye for å være med på dette. Da må man ha den indre drivkraften for å lykkes, sier Johaug.  

Den drivkraften hadde definitivt Johaug på dagens 30-kilometer.

– Jeg har aldri følt meg i bedre form enn i dag. Jeg var i god form under tremilen i Kollen, men i dag var det et hakk over, sier Johaug.