Slik lurte Erlend hele Norge

Krasjet med tre da han heiet frem Bjørgen – nå viser det seg at alt var arrangert.

Erlend Holberg har vært VMs definitivt store snakkis siden han lørdag ettermiddag sprang i et tre mens han heiet frem Marit Bjørgen mot slutten av tremila.

Holberg har vært på besøk i Camp Falun-bobilen, han har fått møte Marit Bjørgen – men det var først da han snakket med Aftonbladet at Holberg avslørte at det hele var arrangert.

– Nå kommer jeg til å bli kjent over hele verden, sier Holberg til den svenske avisen.

– Jeg så på de der NRK-guttene i forrige uke, og det er ganske kult hvor raskt saker kommer frem i media. Men det var faktisk ikke planen at media skulle se det, det var egentlig mest for egen vinning, forklarer han videre.

Utover kvelden ble det på sosiale medier spekulert i om det hele bare var tull og fjas. Og nå viser det seg altså at spekulantene har rett.

Hevder han adri løy

- I dag var jeg på tremilen og fikk meg en liten tresmell. Jeg hadde ikke antatt at det skulle bli så mye oppstyr rundt det. Jeg filmet først Therese Johaug med selfie-stangen min, for øvrig et veldig godt innkjøp.Der dultet jeg borte et tre ved uhell. Da fant jeg ut at det kunne bli ganske kult på selfie hvis jeg virkelig tar i. Neste gang kom Marit Bjørgen. Da bare peiset jeg på inn i treet, sier Selfie-Erlend til TV 2.

- Jeg er en ganske god skuespiller, innrømmer han.

- Er det ikke feil å lyve når du er kristen?

- Jeg løy aldri, for det var aldri noen som spurte om det var ekte. Da spørsmålet først kom var jeg ganske åpen om det. Da sa jeg ja, dette var en hoax. Jeg burde ikke ha dårlig samvittighet, og det har jeg heller ikke, sier Erlend.

– Det er veldig gøy å drive med små practical jokes. På Folkehøyskolen ble jeg kalt «Prankster King» og «King of Prankster». To tonn med snøblokker inn i jentedusjen på internat var god stemning.

– Jeg føler ikke at noen bør føle seg lurt. Mediene har fått en kjempesak. Utøverne har fått seg en latter, det norske folk har fått seg en latter. Alt i alt tror jeg vi kommer ut i pluss, sier han.

– Hva tror du Bjørgen vil si?

– Hun kommer kanskje og tar en alvorsprat. Men alle forhold har sine ups and downs, sier han.

– Så ikke fake ut
Marit Bjørgen ble informert om at videoen var fake da hun satte seg inn i bilen på vei ned til medaljeseremoni.

– Fake? Nei, det så ikke sånn ut, var Bjørgens reaksjon.

I etterkant måtte Selfie-Erlend altså innrømme at han hadde arrangert videoen.

Etter medaljeseremonien lørdag kveld snakket Marit Bjørgen mer om hendelsen, men tok det med godt humør.

– Han fikk tid på TV. Det var vel målet, sa hun med et flir til TV 2.

Som følge av PR-stuntet, fikk Holberg også gjeste NRK-studio lørdag kveld.

Fikk være med i VM-studio
VM-vert Anne Rimmen stilte 24-pringen følgende spørsmål:

– Det går noen rykter nå på kveldstid om at dette egentlig var godt planlagt, stemmer det?

– Det var planlagt fra Therese Johaug kom forbi. Hun hadde en kjempeluke, og vi tenkte å oppmuntre henne. Vi stod på et sted hvor det var mulig å få personlig kontakt med deltagerne, og kanskje gi litt humor og sånt tilbake til de.

– Det begynte rent tilfeldig med at jeg løp ved siden av Therese Johaug også dultet jeg borti trestammen med skuldra. Deretter så jeg på kamera etterpå og tenkte at dette så jo kjempebra ut. Da tenkte jeg at jeg måtte gjøre det samme med Bjørgen, og bare ta i litt mer, forklarte Holberg og la til:

– Så lenge andre folk kan le av meg er jeg veldig fornøyd.