Ødegaard fikk røff behandling da Castilla gikk på sjokktap

Men nordmannen var igjen en av banens beste spillere i gjørmebadet i Leioa.

Leioa- Castilla 1-0

Martin Ødegaard var på ny en av Castillas aller beste spillere lørdag ettermiddag.

I et gjørmebad av en bortekamp mot Leioa utmerket nordmannen seg med flere lekre dragninger og presise innlegg, men 16-åringen var ikke like toneangivende som i forrige kamp og klarte ikke å hindre laget sitt fra å gå på et svært overraskende tap.

Millimeter fra målgivende
Kampen mot baskiske Leioa var en kamp mellom serieleder Castilla og en vert som ligger fjerde sist i Segunda B - og som i tillegg hadde tapt sine fem foregående kamper. 

Med Ødegaard fra start, med nummer syv på ryggen, forventet de fleste en relativt komfortabel Castilla-seier. Men på en gjørmete bane i svært vanskelige spilleforhold var Zinedine Zidanes elever aldri i nærheten av å prestere opp mot det de gjorde i seieren mot Barakaldo sist. 

Ødegaard stod bak mye av det som skjedde offensivt i førsteomgang fra sin posisjon på høyrekanten, og var blant annet svært nære å servere en målgivende pasning til lagkamerat og spisstalent Raúl de Tomás like før pause.

Se dragningene og innlegget til Ødegaard i videovinduet over!

Røff behandling
Den fotrappe nordmannen måtte tidvis finne seg i svært lite hyggelig behandling fra Leioas forsvarsspillere.

16-åringen ble flere ganger stoppet på ulovlig vis av vertenes spillere, men kom seg tilsynelatende fra kampen uten større problemer.

Lander Yurrebaso ga imidlertid Zidane et problem eller to å tenkte på da han stanget et innlegg fra høyre i mål etter 70 minutters spill. 

Målet skulle vise seg å bli kampens eneste, selv om lagkamerat Lander Gabilondo vil lure på hvordan han ikke maktet å øke den ledelsen noen minutter senere da han fikk ballen i føttene seks meter fra mål.

Se den utrolig missen til høyre!

Ødegaard spilte hele kampen for Castilla, som blir stående på 46 poeng etter 26 kamper etter sitt første tap siden november.

Slik startet lagene:

Leioa: Bernardo - Ormazabal, Simón, Alaña, Oier - Diakité, Polanco, Gabilondo, Yurrebaso, Paredes - Reguero

Real Madrid Castilla: Yáñez - Varela, Dani Suárez, Diego Llorente, Noblejas - Marcos Llorente, Aguza, Medrán - Ødegaard, Burgui, de Tomás