Brød og ferskpresset appelsinjuice
På Solveig Kloppens vis
Ine Jansens Brød
- Bakt av Solveig Kloppen
Dette trenger du:
1 l vann
1 pk gjær
2 dl havregryn
2 dl Solsikkefrø
1 dl linfrø
Salt
1,3 l mel
Slik gjør du:
Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm vannet til det blir lunkent (37 grader), hell så i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett nesten alt det tørre, men la det være igjen litt mel til eltingen etterpå. Forhev under plast på et lunt sted, ca 40 min.
Legg deigen på bakebordet og del i to. Kna deigen og legg i godt smurte former. Etterhev under plast i ca 30 min.
Stek brødene i stekeovn på 200 C, i én time.
Ferskpresset juice:
Press appelsiner etter hvor mye du ønsker!
Artikkelen er oppdatert